Dodik: Nisam bosanski Srbin, vrijeđate me (VIDEO)

Republika Srpska i Srbi nisu agresori u BiH, mi nismo bosanski Srbi i prestanite nas tako zvati, poručio je na konferenciji za novinare srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.
 
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

Dodik je naglasio da ga vrijeđa kada ga neko zove bosanskim Srbinom.

- Dok god nas zovete bosanskim Srbima, za mene su Bošnjaci samo muslimani. Neka se ljuti ko hoće. Hoću da me zovete Srbinom jer sam Srbin. Onda sam i ja spreman da vas zovem Bošnjacima, jer vi to tako hoćete. Ako za vas važi da imate pravo da odaberete narod kojem pripadate, naziv tog naroda, i to treba da poštuju, onda to postoji i za mene - izjavio je Dodik.

On je rekao da o tome govori zato što je ta tema stalno prisutna.

- Nisam bosanski Srbin, neću nikada biti bosanski Srbin. Vrijeđa me kad mi to kažete. To je možda floskula. U svim analizama koje dobijamo sada piše bosanski Srbi. Nismo bosanksi Srbi. Mi smo Srbi, mi smo Republika Srpska - poručio je Dodik.

Dodik je ponovio da u Srpskoj ne postoji nikakav plan za separaciju.

- Kad citiramo, recimo, mnoge izvještaje koji govore o BiH na pragu propasti, onda nam se prikaže separatizam. Reći ću još jednom: mi u Srpskoj nemamo nikakav plan za separaciju. Postoji plan, želja i volja više nego plan da se branimo od nasrtaja da nas nestane na ovom prostoru. A BiH očito putem kojim je krenula, neće dobro završiti i neće opstati. Oni koji kreću tim putem neka idu - zaključio je Dodik.

rtrs

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: