Dodik: Papir o priznanju Kosova bi povuklo i pitanje statusa Republike Srpske
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Banja Luka - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da su poruke koje je neposredno pred ulazak u Bijelu kuću uputio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, poruke koje bi trebalo pažljivo i dobro čitati, a iz kojih jasno proizlazi da Srbija želi kompromis, mir, stabilnost i napredak, ne samo u okviru svoje države, već i u cijelom regionu, prenosi Tanjug.

Milorad Dodik navodi da narod Republike Srpske pruža bezrezervnu podršku Aleksandru Vučiću.

"Normalno je da će i u razgovorima u Bijeloj kući učiniti sve da zaštiti prvenstveno srpski narod na Kosovu i Metohiji, ali sam siguran da neće učiniti ništa što bi nanijelo štetu bilo kom drugom narodu. U tim naporima da se očuva mir i bezbjednost svih na Kosmetu, da se očuva teritorijalni integritet Srbije i da Srbi i Albanci otvore novo poglavlje u odnosima, mi mu pružamo bezrezervnu podršku", naglasio je Dodik.

Dodik je ocijenio da najave da bi na stolu moglo da se nađe nešto više od ekonomskih tema koje znače i normalizaciju života na Kosovu, mogu samo da iskomplikuju već ionako složenu situaciju, prenosi RTRS.

"Ne želimo da vjerujemo da bi jedna supersila kakva su SAD sebi dozvolila da se pod krovom Bijele kuće uđe u nove nesporazume, a to bi jedna takva ponuda i značila. Ne vjerujemo da bi SAD žrtvovale stabilnost cijelog regiona jer su upravo oni mnogo uložili u stabilizaciju prilika ovdje. Papir na kome bi se tražilo priznanje kosovske nezavisnosti automatski bi povuklo pitanje i statusa Republike Srpske, o čijoj nezavisnosti su SAD razgovarale još dok je trajao građanski rat u BiH", kazao je Dodik.

Dodik je ocijenio i da SAD dva mjeseca uoči američkih predsjedničkih izbora nisu spremne za otvaranje još jednog pitanja na Balkanu.

izvor: glas srpske

20200904092241_330980.jpg

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano