DODIK PORUČIO INCKU: Njega je pregazilo vreme, gde bi još za takav nerad imao platu oko 25.000 evra mesečno
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je visokog predstavnika u BiH Valentina Incka pregazilo vreme i što pre bude ukinuta ta institucija, BiH će možda dobiti priliku da preuzme unutrašnji suverenitet koji joj je oduzet slanjem namesnika nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma.

 

"Znam da Incku ne prija ovo što govorim, jer gde bi još za takav nerad i sa takvim sposobnostima imao primanja oko 25.000 evra mesečno, plus privilegije koje idu uz odvojen život diplomate. Da sve bude mučnije, njegova plata, koju zarađuje uglavnom satanizacijom Srba, knjiži se kao pomoć BiH", rekao je Dodik.

Naglasio je da su gašenje Kancelarije visokog predstavnika i odlazak stranih sudija iz Ustavnog suda preduslovi da se BiH pokuša uspostaviti kao suverena.

"Dok god su oni tu, mi legalno birani predstavnici bićemo krivi za neuspehe, a strani mešetari poput Incka za uspehe. Bošnjaci su do sada morali shvatiti da im visoki predstavnik čini medveđu uslugu, jer Incko, ili ko god da je na tom mestu, otići će, a oni će morati da dogovaraju zajednički život sa Srbima i Hrvatima. Sve drugo je iluzija sa kojom će se pre ili kasnije sresti', naveo je Dodik.

Ukazao je da bi i EU trebalo da se suoči sa stvarnim činjenicama u BiH, da je oslobodi protektorata i da preko svog predstavnika u BiH učini sve da ubrza proces približavanja Uniji.

"Valentin Incko je i njihov balast koji preskupo plaćaju, jer da su po 25.000 evra mesečno ulagali 11 godina u bilo koji sektor, a ne u njegovu platu, to bi se videlo. Ovako će mandat aktuelnog visokog predstavnika po dobru pamtiti samo on, bogatiji za par miliona evra, na koje nije platio ni porez, a zaustavio je zemlju u svakom napretku", zaključio je srpski član Predsedništva BiH.

Kurir.rs/Tanjug

DODIK PORUČIO INCKU: Njega je pregazilo vreme, gde bi još za takav nerad imao platu oko 25.000 evra mesečno
Caption

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano