Dodik: Priprema se orkan napada na REPUBLIKU SRPSKU

U Banjaluci je u danas održan sastanak predsjednice entiteta Republika Srpska Željke Cvijanović i člana i predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika sa predsjednikom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Milanom Tegeltijom.

"Pozivam sve Srbe koji dolaze iz Republike Srpske da se čuvaju u Sarajevu, da tamo nije sredina koja je normalna za nas, da se čuvaju i da se vrate RS na novi dogovor o zajedničkom ponašanju na nivou Bosne i Hercegovine", kazao je Dodik nakon današnjeg sastanka.

Tegeltija je upitan da li je razmislio o podnošenju ostavke.

"Ja danas neću saopštiti svoje konačne odluke i njihovo obrazloženje. Dovoljno pametan čovjek može da nasluti kakve bi one mogle biti u četvrtak na osnovu svega ovoga što ste čuli. Ja sam čovjek od zakona, sve radim zakonito, o tom audio sadržaju neću da pričam. Sve sam u životu radio zakonito", naveo je Tegeltija.

Na pitanja novinara odgovorio je i Dodik.

"Priprema se orkan napada na RS i da on počinje sa ovom vrstom priče pristiska da on (Tegeltija) ode. Naša šansa je u tome da okupimo oko naših institucijama i ojačamo našu volju. Ne osjećam se sigurno u Sarajevu iz niza razloga. Zato tamo i ne boravim, boravim samo onda kada moram. Dok me čuva MUP RS, ja ću tamo ići. Treba nam naša pojačana volja, trebamo se okupiti oko institucija...", naveo je Dodik, između ostalog.

IZVOR: N1

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: