DOK KURTI BIJE SRBE, NJEGOVA ŽENA USRED BEOGRADA PROMOVIŠE KNJIGU! Skandal Helsinškog odbora za ljudska prava

Promocija knjige Norvežanke Rite Augestad Knudsen, u organizaciji Helsinškog odbora za ljudska prava, organizovana je usred krize izazvane brutalnim upadom kosovske policije

Dok specijalna policija Aljbina Kurtija, premijera privremenih prištinskih institucija, prebija Srbe na barikadama i okupira sever Kosova, njegova supruga usred Beograda promoviše svoju knjigu "Ideja slobode i samoopredeljenje"!

Promocija knjige Norvežanke Rite Augestad Knudsen, u organizaciji Helsinškog odbora za ljudska prava, organizovana je usred krize izazvane brutalnim upadom kosovske policije, koja ne bira sredstva da natera preostale Srbe da napuste vekovna ognjišta i zaokruži "kosovsku državnost". Knjiga, inače, vrvi od pohvala Kurtiju i njegovoj borbi za samoopredeljenje, pomenutog u naslovu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da se niko ne plaši nečijih reči i knjiga i da Srbija mora biti znatno iznad toga.

 
 

- Kako to da je samoopredeljenje suština slobode za sve, osim za Srbe? To je moje pitanje za sve? Kako Srbi nemaju isto pravo? Sve što je vama dozvoljeno, što je vrhunac slobodarske misli, nama nije. Znamo da smo mali, da su protiv nas velike sile. Znamo našu poziciju, samo nemojte to da nam objašnjavate principima - kaže Vučić.

Izvor: srbijadanas.com

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: