"Dok sam ja živ, nećete ubijati Srbe": Jedini srpski prijatelj na zapadu koji je zaustavio NATO bombe
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Gosti emisije Ćirilica na TV Happy, voditelja Milomira Marića, podsjetili su tokom razgovora na agresiju NATO pakta na SRJ i pritom otkrili malo poznate detalje o planovima Zapada za Srbe.

Novinar i dopisnik agencije Beta iz Brisela Dragan Blagojević je istakao da je agresija 1999. bila neopohodna NATO-u kako bi se istakla njihova uloga u svijetu koja je već bila izlišna.

"Ne zaboravite da je Amerika bila ubjedljivo najjača zemlja na svijetu, a da Kina i Rusija nisu mogle ni da im priđu. Oni su nas bombardovali na 50. godišnjicu NATO-a i na taj način pokušali da naprave koheziju u svojim redovima", priča Blagojević i dodaje:

"SAD su natjerale sve evropske saveznike u rat, ali mnogi to nisu učinili svojevoljno, a naročito Francuska".

Marić je na ovu konstataciju istakao ulogu francuskog predsjednika Širaka koji je, navodno, spasao beogradske mostove i želio da bude konsultovan oko ciljeva koje će NATO gađati.

"Imali smo i prije njega, francuskog predsjednika koji je spriječio bombardovanje Srbije, a to je Fransoa Miteran. On je rekao: 'Dok sam ja živ, nećete ubijati Srbe'! I dok se on nešto pitao, NATO se nije usudio da udari na nas. Još 1992. godine, trebalo je da bude bombardovanje Beograda", ispričao je Marić.

IZVOT:ATV

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano