DONETA ODLUKA: Potvrđena optužnica protiv Velje Nevolje, tereti se za ova zlodela

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal, na sednici veća održanoj 27. septembra 2021. godine donelo je rešenje o potvrđivanju optužnice Tužilaštva za organizovani kriminal, koja je podignuta protiv okrivljenog Veljka Belivuka.

Ispitujući optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal krivično vanpretresno veće je stalo na stanovištu da dokazi i podaci prikupljeni u dosadašnjem toku postupka, po svom kvalitetu i značaju, pružaju dovoljan osnov za izvođenje zaključka o postojanju opravdane sumnje da su okrivljeni preduzeli radnje iz činjeničnog opisa krivičnih dela koja im se optužnicom stavljaju na teret, odnosno da su ispunjeni neophodni materijalni uslovi za optuženje u konkretnom slučaju.

Protiv ovog rešenja okrivljeni i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od 3 (tri) dana od dana prijema rešenja.

Grupa se tereti zbog udruživanja za činjenje krivičnih dela teška ubistva, trgovina drogom i oružjem, otmica i silovanja.

https://youtu.be/Mju48mUK_Jc

Optužnica je podignuta protiv pomenutog broja osumnjičenih, a među njima su i svedoci saradnici, čiji se identitet za sada čuva u tajnosti.

Istraga protiv ove kriminalne grupe pokrenuta je 5. februara i nakon toga proširena je još šest puta, protiv istih lica za nova krivična dela ili novih lica.

SrbijaDanas

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: