DONETA ODLUKA U ZAGREBU Velika pobeda za Srbe!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je u Zagrebu predsednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem. Kabinet hrvatskog predsednika je posle sastanka saopštio da Hrvatska „neće podržati inicijative u smeru jednostrane revizije Dejtonskog sporazuma koje bi ugrozile mir i stabilnost u BiH i jugoistočnoj Evropi“.

Zoran Milanović - Milorad Dodik - crni bombarder portal
 
Dodik i Milanović su razgovarali o situaciji u Bosni i Hercegovini i njenim evroatlantskim perspektivama, problemima u sprovođenju Dejtonskog sporazuma, kao i o položaju i pravima sva tri konstitutivna naroda, Hrvata, Srba i Bošnjaka, saopšteno je iz Kabineta predsednika Hrvatske.„Interes Republike Hrvatske je stabilna i funkcionalna Bosna i Hercegovina, kao i osiguranje jednakih prava Hrvata u Bosni i Hercegovini, kao ravnopravnog i konstitutivnog naroda. Zbog toga Republika Hrvatska ne može ostati pasivna i neće podržati inicijative u smeru jednostrane revizije Dejtonskog sporazuma koje bi ugrozile mir i stabilnost u Bosni i Hercegovini i jugoistočnoj Evropi. Za ostvarenje stabilne i funkcionalne Bosne i Hercegovine važan je nastavak dijaloga predstavnika sva tri naroda u BiH, a čemu je Republika Hrvatska, kao prijateljska i susedna zemlja, spremna dati svoj doprinos“, navodi se u saopštenju.
 
Posle sastanka sa Milanovićem, Dodik je razgovarao i sa predsednikom Vlade Hrvatske Andrejem Plenkovićem, prenele su „Nezavisne“.
 
Izvor: alo

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano