DPS okrenuo leđa Milu: Evo ko će biti novi lider partije
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Milo je gotov, a njegova partija DPS uveliko mu traži naslednika. Prema informacijama našeg lista iz Crne Gore, jedan od glavnih kandidata da zauzme Đukanovićevo mesto jeste Peđa Vušurović, koji je svojevrsnu promociju imao u nedelju uveče, kada je bio govornik na mitingu u centru Podgorice, organizovanom da bi se navodno odbranila Crna Gora. Taj skup nije zvanično organizovao DPS, ali je svima bilo potpuno jasno da iza njega u stvari stoji stranka na čijem je čelu, najverovatnije ne još dugo, Milo Đukanović.

Peđa Vušurović, kojeg mnogi od ljudi iz najbližeg Đukanovićevog okruženja vide kao novog vladara Crne Gore, bivši je mladi liberal, odnosno predsednik omladine Liberalne stranke Crne Gore (LSCG - partija koju je utemeljio Slavko Perović, koji se odavno povukao iz politike i živi u Češkoj). Kako objašnjava jedan od naših sagovornika u Podgorici, na mitingu je bilo upečatljivo distanciranje okupljenih oko Đukanovića i neprestano insistiranje da oni nisu tu u ime bilo koje stranke.

- To je doskora bilo nezamislivo i jasan je znak šta se kuva unutar DPS. Da je ovaj miting bio pre 15 ili 20 dana, svi bi nosili Milove slike. Ovako, jedva da ga je neko i pomenuo. Takođe, Đukanovićevu poziciju iz temelja je uzdrmala svađa s Milicom Pejanović Đurišić na Glavnom odboru DPS. Ona ne samo da mu je dugogodišnja bliska saradnica već je i osoba koja ima ogroman uticaj u partiji. Kad neko takav pozove predsednika stranke da podnese ostavku, nema dileme o čemu se radi - objašnjava izvor našeg lista.

I urednik Vijesti, najtiražnijeg lista u Crnoj Gori, Mihailo Jovović ocenio je okupljanje u Podgorici kao veličanstven ispraćaj Mila Đukanovića u prošlost.

- Primetno je da je Đukanović od izborne noći malo-pomalo davao sve pomirljivije izjave i na parče priznavao poraz. Još postoji prostor da dobije na vremenu da pokuša da preobrati nekog od poslanika da pređe na njegovu stranu, ali mislim da se to neće dogoditi - precizira Jovović.

Srpski telegraf pokušao je juče da dobije komentar Peđe Vušurovića, međutim, na broj telefona raspoloživ redakciji niko se nije javljao.

DPS okrenuo leđa Milu: Evo ko će biti novi lider partije

IZVOR: republika.rs

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano