Др НЕСТОРОВИЋ: Лек за корону постоји, зашто се не користи!?

Било ми је јасно како ће све то тећи јер је све ово већ рађено 2005. и 2009, када смо имали свињски грип.

Пулмолог проф. др Бранимир Несторовић често је збуњивао јавност својим контрадикторним изјавама о корони у време када је био члан кризног штаба. Сада, 18 месеци после избијања епидемије, први пут је открио зашто је пристао да буде члан тог тела. Потом је објаснио и зашто је из штаба изашао.

 Када су ме позвали у кризни штаб, знао сам да су ме позвали мислећи да нећу да лајем кад сам с њима. И било ми је јасно како ће све то тећи јер је све ово већ рађено 2005. и 2009, када смо имали свињски грип. У кризни штаб сам ушао свесно и с намером да добијем простор у медијима. У време затварања људи су само гледали ТВ, а мени је било важно да пошаљем поруку да КОВИД није тако страшан како се представља – искрен је био Несторовић у великом интервјуу за Печат.

УТЕРИВАЊЕ СТРАХА

Одговарајући на питање зашто се повукао из штаба, он тврди да је изашао оног тренутка када су почела да стижу наређења од Светске здравствене организације (СЗО), која је требало слепо извршавати.

– Ако погледате сајт СЗО, тамо ништа није спорно и данас пише да нема убедљивих доказа да ношење маске спречава ширење вируса. Мајкл Рајан, њихов главни научник, рекао је пре два месеца да СЗО никада није поручио да здрави људи треба да носе маске. То мени говори да из СЗО долазе усмена неформална наређења. За мене је неетичка кампања утеривања страха људима како ћемо сви помрети, како ће гробља бити тесна. Ми, лекари, иначе, ни најтежим болесницима не говоримо да ће умрети, него покушавамо да их смиримо обећањем да ћемо покушати све да урадимо – истиче доктор.

Република

 

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: