Drama na suđenju za pokušaj ubistva SLOBODANA VASILJEVIĆA

Ni ispred suda, ni u sudnicu na nastavak suđenja optuženima za pokušaj ubistva Slobodana Vasiljevića iz Vlasenice, kamera ATV- a nije mogla. Prvi put bez dozvole za snimanje, a u četiri zida se, prema riječima Vasiljevića, odigrala prava drama. Došlo je do verbalnog i fizičkog obračuna sa optuženima.

"Sud ima sve dokaze da ovu jednu kriminalu grupu jednom osudi da se to više zaustavi. Iz presude Stefanu Radovanoviću Japancu koji je priznao krivicu vidi se da su oni svi znači, uz prethodni dogovor ciljano došli sa namjerom u portu crkve da me liše života. Ja očekujem maksimalne kazne, sve drugo nas vodi u neizvjesnost", rekao je Slobodan Vasiljević.

Nakon priznanja Radovanovića koji je osuđen na četiri godine zatvora, pred sudijama su ostali Slaviša Jurošević, Miljan Milić, Stevan Garić, Milutin Kondić, Goran Čalmić, Nebojša Ozimković i Nebojša Petković. Tužilaštvo je sve sumiralo u završnoj riječi.

"Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu je, na nastavku glavnog pretresa održanog dana 05.05.2021. godine u krivičnom predmetu protiv optuženih Milić Miljana i drugih, iznijelo završne riječi u kojima je istaklo da su izvedenim dokazima potvrđeni svi navodi optužnice", saopšteno je iz OJT Istočno Sarajevo.

U optužnici stoji da je Milić, kobne večeri 02. juna 2019. godine, u porti crkve u Šekovićima, Vasiljevića udario šipkom u glavu, te da su ostali nastavili sa brutalnim premlaćivanjem. Vasiljević je zadobio teške povrede, nakon čega je završio u komi.

IZVOR: ATV

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: