Drug Škoro, dezerter i udbaš: Detalji iz prošlosti vođe desnice

Novom vođi hrvatske desnice, pjevaču Miroslavu Škori, hrvatski mediji iskopali su detalje iz prošlosti koji pokazuju da je bio predsjednik Komisije za kulturu Saveza socijalističke omladine Osijeka, a devedesetih, kada su počeli sukobi na tlu bivše Јugoslavije da je nestao u Americi.

"Јutarnji list" otkriva da je sredinom osamdesetih i te kako bio aktivan kao omladinac, a u Osijeku su ga predstavljali kao "druga Škoru, poznatog društveno političkog radnika".

- Kao predsjednik Komisije za kulturu OK SSO Osijek, došao sam do zaključka da se strahovito malo polaže na muzičku djelatnost. Ništa se ne može snimiti ni napraviti bez love - govorio je pjevač za omladinski list. Njegovi prijatelji iz tog vremena tvrde da nije bio ni posebno religiozan, a padaju u vodu i Škorine tvrdnje kako mu je u bivšoj Јugoslaviji bilo loše.

Pjevačeva reakcija na tekst koji su preneli svi hrvatski mediji bila je žestoka, pa je poručio da se slobodno može pisati kako je bio i sekretar KPЈ.

- Ništa vam neće pomoći da spriječite promjene koje će pokrenuti Domovinski pokret - kaže Škoro, dok se ponovo rasplamsala rasprava zašto je 1991. godine misteriozno otišao u Ameriku.

Novoj zvijezdi na hrvatskom političkom nebu Miroslavu Škori sada svi postavljaju brojna pitanja da se rasvijetli gdje je bio i što je radio polovinom osamdesetih godina prošlog vijeka.

- Treba da odgovori i na pitanje da li je radio za Udbu - traže neki odgovor, dok u HDZ tvrde da je Škoro nevjerodostojan.

Miroslav Škoro - Foto: HRT

IZVOR: RTRS

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: