Dva bolna poraza u istom danu za Đokovića: Nina i Novak izgubili u polufinalu

Novak Đoković i Nina Stojanović izgubili su u polufinalu olimpijskog turnira u miks dublu od Aslana Karatseva i Jelene Vesnije 7:6 (7-4), 7:5.

U ranoj fazi prvog seta vidjeli smo dva uzastopna brejka. U dugom gemu, prvo su Karatsev i Vesnina oduzeli servis Stojanovićevoj za 2:1 poslije iskorištene pete brejk lopte, ali Nina i Novak ostaju smireni, te momentalno uzvraćaju na 2:2 na servis Vesnine.

 

Brejk lopti nije bilo sve do desetog gema, kada je srpski tim stvorio brejk i set loptu, i to na servis Karatseva. Vratio je Đoković servis, ali je Aslan spustio bekhend paralelu na liniju.

Uzela je ruska kombinacija taj gem, a ubrzo se ušlo u taj brejk. Ključan je bio početak, kada su Rusi uzeli oba poena na Ninin servis, da bi u narednoj promjeni srpski tim uzeo samo jedan na servis Vesnine.

Održali su Rusi tu prednost do kraja, a pri vodstvu 5-4, Karatsev je vezao dva izvrsna servisa za vodstvo u setovima.

Već u prvom gemu drugog seta, srpski tim napravio je brejk, i to na servis Karatseva. Od 0-40, Rus je dvaput odlično odservirao, ali je Đoković dobio bitku dijagonalama na posljednjoj brejk lopti – 1:0.

Čuvala je Srbija brejk prednosti sve do osmog gema, a tada je srpski tim od 30-15 izgubio tri poena u nizu, uz odličnu igru Vesnine (4:4).

U narednom gemu je Srbija imala 0-30, Karatsev je na 15-30 odigrao maestralan poen, uslijedila je Ninina greška, a zatim neuspješan Đokovićev napad riternom – 5:4 za Ruse.

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: