Džejev najbolji drug: Nije se žalio, samo je zaspao i umro

Najbolji prijatelj i klavijaturista Džeja Ramadanovskog Zoran Jagodić Rule ispričao je za Nova.rs da je pevač preminuo u snu.

“Ne znam šta da kažem, u šoku sam. Ovo će me ubiti. Džej je bio dobro, prethodnih dana se nije žalio na bilo šta, ali čuvao se zbog korone. Zbog bolesti koju ima. Jutros se nije žalio na bolove, samo je iznenada zaspao i umro u snu”, rekao je on za Nova.rs

Ispričao je i da prijateljica pokušala da ga probudi, ali nije uspela, uplšila se i zvala hitnu pomoć. Oni su ubrzo došli, ali nisu mogli da ga spasu.

Podsećamo, naš proslavljeni folker Džej Ramadanovski preminuo je danas u 56. godini. Srce mu je stalo u snu.

Džej je u nedavnom intervju izjavio da je u strogom karantinu zbog zdravstvenih problema koje ima i da bi koronavirus bio poguban za njega.

Rođen je u višečlanoj porodici obućara Mazlama i radnice Gradskog Zelenila Barije Ramadanovski kao jedino muško dete. Porodica Ramadanovski vodi poreklo iz opštine Resan u Makedoniji. Rane godine života provodi u Skenderbegovoj ulici na Dorćolu. Nakon razvoda roditelja izvesno vreme provodi živeći sa bakom po majci, da bi posle zbog sklonosti ka maloletničkoj delinkvenciji vreme do punoletstva proveo po domovima za vaspitanje dece i omladine.

U toku boravka u domu izučava autolakirerski zanat i nakon odsluženja vojnog roka posao dobija u Industriji poljoprivrednih mašina “Zmaj” gde se međutim ne zadržava dugo, i vraća se životu na ulici i sitnom kriminalitetu. U to doba muzikom se bavio amaterski.

Upoznavši se sa Marinom Tucaković, odlučuje se na prvi ozbiljniji korak u bavljenju muzikom. Sa pesmom “Zar ja da ti brišem suze” učestvuje na festivalu MESAM 1987. godine i osvaja drugo mesto. Tokom 1990tih bio je popularan u celoj nekadašnjoj Jugoslaviji a naročito u Srbiji, Makedoniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Dok je bio na vrhuncu popularnosti pravio je turneje po inostranstvu (u Nemačkoj, Švedskoj, Kanadi, SAD…)

Džej se takođe pojavio u filmu iz 1989. godine „Hajde da se volimo 2“, gde je izveo jednu od svojih, tada popularnih pesama, ”Slažeš li se ti”.

Na Grand festivalu 2008. godine je osvojio drugo mesto sa pesmom „Imati pa nemati“.

izvor: nova rs

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: