Е, ОВО ЈЕ БОГАТ ЧОВЕК Деда Јован је угасио 95 рођенданских свећица у друштву седморо деце, 15 унучади, 21 праунучета и ДВЕ ЧУКУН УНУКЕ
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Деда Јован Ћојбашић из Ивањице угасио је 95. рођенданску свећицу у друштву преко 70 чланова породице, деце, унука, праунука, чукунунука зетова, снајки…

јован ћојбашић Фото: Беба Бојовић, РАС Србија

Каже да је многобројна фамилија у којој никада није било неслоге његов највећи животни успех и срећа. Кад угаси свећице на торти пожелео је само једно, да су сви здрави и да наставе традицију љубави и поштовања, која краси породицу Ћојбашић.

– Учили смо их да се воле и поштују међусобно јер нема никога пречег од фамилије. Ја сам се лепо наживео, и сада се свакодневно молим да су они здрави и срећни и да дочекају оно што сам ја на свој 95. рођендан. То је срећа – каже деда Јован.

Јован Ћојбашић је рођен у ивањичком селу Медовине и најстарији је од шесторо деце Миломира и Ђулке Ћојбашић. Са покојном супругом Љубом и породицом, Јован је у овом селу живео до пред крај 1963. године када су се доселили у Ивањицу где су купили велико имање.

Подигли су седморо деце, ишли су редом: Милица (77), Нада (74), Росанда (72), Стојислава (70), Радованка (67), Стајка (65) и син Срдан (59). Деда је дочекао и 15 унучади, 21 праунуче и две чукун унуке (Мила се родила пре 6 месеци, а Милица 18. јануара ове године!).

јован ћојбашић Деда Јован Ћојбашић из Ивањице угасио 95. рођенданску свећицу / Фото: Беба Бојовић, РАС Србија

Породица је стуб друштва, које би било стабилније када би се градило на системима вредности многобројних Ћојбашића.

– Ми смо сигурно најсрећнија фамилија у Србији и шире. На окупу је пет генерација и сви брижно негујемо породичну традицију окупљања, међусобног поштовања и неизмерне љубави. Волео бих да овако функционишу све породице у Србији, јер би нам свима било боље, а сам систем би био стабилнији – сматра син Срдан.

Рада Мојсиловић пета је ћерка у породици Ћојбашић. Каже мајка и отац су их научили да дишу једним плућима, а слогу и љубав успели су да пренесу на млађе генерације.

– Толико се слажемо и волимо, како би наш народ рекао: „једни за друге би око дали“. Дочекала сам да добијем чукунунуку и то баш на мој рођендан. Има ли веће среће? – пита се Рада Мојсиловић озареног лица.

Деда Јован је прво дете добио са 18 година, седмо у 36. години, када је на свет дошао и први унук Предраг. Јелена Савић најстарија му је унука.

јован ћојбашић Пет генерација Ћојбашића / Фото: Беба Бојовић, РАС Србија

-Замислили смо да будућим генерацијама оставимо и писани траг у виду једне породичне монографије, како би знали ко су им били преци, чиме су се бавили јер желимо да наставе да се овако окупљају и друже. Не желимо да се нашој фамилији догоди оно што је нажалост све присутније, да се чак и најближи рођаци не познају – каже унука Јелена Савић.

Кућу Ћојбашића на деда Јованов 95. рођендан обасјао је смех, радост живота и хармонија која би требала да краси сваку породицу.

Беба Бојовић, Блиц

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano