EKSKLUZIVNO Stefan Unić: Gotovo je
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Snažan, neodoljiv šarm, izuzetna harizma i privlačnost čine, između ostalog, Stefana Unića posebnom ličnošću našeg inovatorskog, studentskog i  javnog života.

EKSKLUZIVNO Stefan Unić: Gotovo jeEKSKLUZIVNO Stefan Unić: Gotovo je, Photo: Z.Jevtić

Stefana prati glas da ume da bude jako ljubazan, komunikativan, srdačan, ali i jako ćudljiv.....

Rođen je 1998. godine u Kruševcu. Stefan Unić završio je osnovnu školu u Stopanji, srednju u Trsteniku. Trenutno studira na Akademiji Strukovnih studija Šumadije, student je druge godine.

Njegova specifična duhovitost, kojom nas svojim ličnim nastupon na televizijama ležarno, a precizno suočava i sa nekim manje lepim stavrima poput raznih istraživanja  naše svakodnevnice, nosi zrak, znak i snagu njegovog dubokog, slojevitog sagledavanja stvari i pronicljivosti koja izrasta iz, očigledno, njegovog dubokog promišljana.

U razgovoru Stefan puno toga otkirva, da pokušamo da se izrazimo u njegovom tonu „prihvatam sa velikim zadovoljstvom“.No, kako za njega nema prepreka, kada hoće, Stefan Unića odgovara na sva pitanja.

EKSKLUZIVNO Stefan Unić: Gotovo jeEKSKLUZIVNO Stefan Unić: Gotovo je / Photo: Z.Jevtić

* Po čemu pamtite svoje detinjstvo, sećate li se nekih igara?

-“Sećam se  baš svih igara, ali se sećam da sam umeo odbojku da igram sa drugarima, jer sam baratao loptom i sa levom i desnom rukom. Tako sam jednom navijao za levu a drugi put za desnu ruku. Zanimljivo, uvek sam pobeđivao i bio u pravu, i kada nisam”…

*  Postoji li neka osoba, osim roditelja, koja je posebno obeležila Vaše odrastanje?  I na koji način?

-“Roditelji i deka su bili dominantne ličnosti moga detinjstva i odrastanja. Bilo je i drugih osoba poput tetke i braće, ali su te druge osobe uvek bili u senci roditelja i deke. I danas, oni još brinu o mome odrastanju da postanem dobra osoba”.

* Šta Vas je zapravo formiralo a šta vodilo kroz život, čime ste se rukovodili?

-“Moj vodič kroz život nije bio neki unapred smišljen plan. Sa nekom merom sigurnosti kažem da je to bila sudbina. I trudim se da mi život bude lep i ugodan, meni i onima koji su samnom”.

* Ko je danas elita u Srbiji?

“Pa iskreno ne znam. Gotovo je! Elita se povukla u duboki san”.

EKSKLUZIVNO Stefan Unić: Gotovo jeEKSKLUZIVNO Stefan Unić: Gotovo je / Photo: Z.Jevtić

* Koji su Vaši budući profesionalni planovi Stefane?

-“Nemam neke planove. Inovatori su uvek u nekom čudnom stanju. Zavise od tuđih planova”.

Inovator Stefan Unić iza sebe ima uspešnu karijeru, ali svoj privatni život nikada nije javno eksponirao. Mnoge detalje je uspeo da zadrži u svoja četri zida, toliko da ime njegovog najboljeg prijatelja nije bilo poznato javnosti do pre nekoliko meseci. Njegov život obeležilo je puno toga. Stefan nikada nije toliko govorio  o svojoj porodici, niti želeo da otkrije ime svojih roditelja.

* Šta prvo pomislite kada se probudite ujutro?

 

-“Pomislim kako bih uživao da mi je danas baš prebukiran dan, ali nije. Takođe pomislim i na svoje prijatelje, porodicu i drugare”.

EKSKLUZIVNO Stefan Unić: Gotovo jeEKSKLUZIVNO Stefan Unić: Gotovo je / Photo: Z.Jevtić

 

Ne da se godinama Stefan Unić. Ne da se... Nikom, a verovatno i - nikada. Najlepše trenutke skriva u škrinji sećanja koje će, nekad, darovati samo onima u koje veruje. Možda, nekad, u tu grupu svrsta i nas, obične ljude - s kojima, verovatno iz lošeg iskustva, razgovara samo pismeno, preko medija. Puno lepih stvari je Stefan do sada podelio u medijima, ali one najlepše, još uvek ne, a kako on kaže i ne planira u budućnosti.

*  Stefane, kako živite?

-„Živim u čudima“. (Smeh)

* Kakav je sad položaj u nauci sa vaše tačke gledišta?

-„Ako se ne opametimo i počnemo aktivno da se bavimo naukom, mislim da smo blizu kraja. Jedini način da se iz toga izvučemo jeste da se aktivno uključimo i damo svoj doprinos“.

(D.Plavšić) (Z.Jevtić)

Preuzimanje ovog teksta je dozvoljeno uz navođenje izvora i linka.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor:

Stefan Unić, maš. ing. rođen 21. januara 1998. godine u Kruševcu. Živi i radi u Kruševcu, u Rasinskom okrugu.