EKSKLUZIVNO ZA KURIR ĐOKOVIĆ PROKOMENTARISAO VEST O SMRTI AMFILOHIJA: Mnogo mu dugujemo, on je bio zvezda vodilja srpskog naroda!

Prvi teniser na ATP listi Novak Đoković eliminisan je sa turnira u Beču pošto je u četvrtfinalu poražen od Italijana Lorenca Sonega sa 2:6, 1:6.

 

Nakon meča Novak je prokomentarisao vest koja je uzdrmala region - smrt Mitropolita Amfilohija. 

Jako tužan da za pravoslavlje, Amilohije je bio veliki borac za pravoslavlje i neko ko je bio zvezda vodilja sa srpsku pravoslavnu crkvu i srpski narod u Crnoj Gori. Imao sam tu čast da ga upoznam i neko vreme provedem pored njega i osetim tu neverovatnu energiju koju je on posedovao. Iako on fizički više nije među nama, on će duhovno biti među nama dugi niz godina, a mi mu toliko dugujemo da se sećamo njega i da ga sa osmehom pominjemu i budemo mu zahvalni za sve ono što je uradio, pogotovo u poslednje vreme. On je bio odvažan kada su se dešavale važne stvari vezane sa SPC i pokazao je narodu kako se čuva kulturno nasleđe i naša duhovna baština - rekao je Novak na konferenciji za medije. 

2362025_ds04-epa-christian-bruna_ff.jpg?ver=1604083605FOTO: EPA CHRISTIAN BRUNA

Zanimalo je novinare i to koliko je ta tužna vest uticala na njegovu današnju igru. 

I nije mi se igralo, ali nije toliko ta vest uticala na mene da zbog toga ne mogu da igram. Generalno mi se nije igralo, samo sam došao da odradim ono zbog čega sam ovde. Vraćam se sada u Srbiju da budem sa porodicom i da se što bolje spremim za London - zaključio je Nole. 

Kurir sport / Vuk Brajović 

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: