"ŠTA SNIMATE?" Elez BESNO PSOVAO pri ulasku na aerodrom u Sarajevu (FOTO/VIDEO)

Darko Elez (41) izručen je danas iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu, a helikopterom je prevezen na aerodrom u Sarajevu.

Njegovo sletanje na sarajevski aerodrom danas je odlagano jer mu je pozlilo na aerodromu, te mu je odmah pružena medicinska pomoć. Podsetimo, na sarajevskom aerodromu danas je bilo opsadno stanje i preko stotinu policajaca bilo je prisutno.

Pri ulasku na sarajevski aerodrom Elez je uz psovku dobacio: "Šta snimate?"

 
 

 

Darko Elez
Foto: Tužilaštvo BiH
 

Kako navode tamošnji mediji, izručenje u BiH realizovali MUP RS-a, Sudska policija BiH i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) uz koordinaciju Interpola.

- Nakon izručenja, Elez je uz visoke mere sigurnosti transportovan u kompleks pravosudnih institucija BiH, gde će biti predat postupajućem tužitelju Posebnog odeljenja za organizovani kriminal, državni kriminal i korupciju. Posle ispitivanja osumnjičenog, tužilac će odrediti dalje aktivnosti - navodi se u saopštenju nadležnih.

https://youtu.be/lHNfR3NmDhI

On je uhapšen samo posle nekoliko nedelja po dolasku Aleksandra Vulina na mesto ministra unutrašnjih poslova i nakon što je Aleksandar Vučić objavio rat mafiji.

Podsetimo, Apelacioni sud u Beogradu je polovinom februara pravosnažno odlučio da su ispunjeni uslovi za izručenje Eleza BiH, koja ga traži zbog niza krivičnih dela organizovanog kriminala. Srpsko pravosuđe odobrilo je danas izručenje Darka Eleza Bosni i Hercegovini koji je uhapšen krajem decembra prošle godine u beogradskom naselju Batajnica.

 

Darko Elez
Foto: Tužilaštvo BiH
 

Darko Elez, jedan je od optuženih u okviru predmeta "Lutka" u kojem su optuženi procesuirani za ubistva, pokušaje ubistva, pljačke transporta novca i druga krivična dela, dok je optuženi Elez bio nedostupan.

Tužilaštvo BiH radi na opsežnom predmetu organizovanog kriminala koji se odnosi na osumnjičenog Eleza i druge osobe koje su pod istragom zbog teških kaznenih dela organizovanih ubistava, iznuda i drugih kaznenih dela na području Istočnog Sarajeva i BiH.

srbija danas

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: