STROGO POVERLJIVO - DRŽAVNA TAJNA! Eleza u pritvoru obišao tri puta tužilac iz Srbije - otkriva se sve o Dijani Hrkalović?

Darka Eleza, koji je na osnovu sporazuma o priznanju krivice pred sudom u BiH osuđen na 15 godina zatvora, tri puta je obišao zamenik tužioca za organizovani kriminal iz Srbije, a ono o čemu je Elez pred njim progovorio zasad ima oznaku državne tajne.

Elez je bio jedan od najbližih saradnika kavačkog klana, ali i bivše državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović, koja je u pritvoru zbog sumnje da je izvršila krivično delo trgovina uticajem. Hrkalovićevoj se, podsetimo, osim uklanjanja tragova posle ubistva Vlastimira Miloševića na šinama, na teret stavlja i da je naložila prisluškivanje Eleza.

- Elez je, sudeći po onome što je otkrio i njegov advokat, a to je da je čak tri puta imao posete zamenika srpskog tužioca za organizovani kriminal, odlučio da progovori o svim zločinima zloglasnog klana. Poznato je da su on i Veljko Belivuk bili ispostave kavačkog klana u Srbiji, ali i da operativne informacije njegovo ime dovode u vezu sa nekoliko zločina koji još uvek nisu rešeni, pre svega sa likvidacijom advokata Dragoslava Miše Ognjanovića - kaže izvor.

 

 

Premna njegovim rečima, od Elezovog iskaza, mogla bi da zavisi dalja sudbina bivše državne sekretarke.

- O značaju njegovog iskaza svedoči i to da su on i tužilac iz Srbije razgovarali nasamo i da je sadržina razgovora koji nose oznaku tajnosti poznata samo njima - dodaje sagovornik i podseća da je Elez navodno imao samo dva uslova da bi progovorio - da mu se vrati srpsko državljanstvo i da se obezbedi zaštita za njegovu porodicu.

Srpsko državljanstvo, kako je pitvrdio njegov advokat, vraćeno mu je. Kako je advokat Sead Kreho izjavio za Poliitku, Elez još vaga da li da traži da bude prebačen u Srbiju.

SD

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: