Elvir Šendro u Njemačkoj traži novu pobjedu u profesionalnoj karijeri
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

 

Elvir Šendro dvadesetpetogodišnji profesionalni bokser iz Mostara svoj šesti meč u profesionalnoj karijeri boksaf će u  Njemačkoj. 

On će 10.oktobra u gradu Wismar nedaleko od Hamburga šesti put u profesionalnoj karijeri ući u ring i ukrstiti rukavice sa češkim predstavnikom Michalom Ryba. 

O novom izazovu koji ga očekuje Šendro kaže: "Ovaj meč bit će mi  poslije duge  pauze koju je uzrokovala globalna pandemija virusa COVID 19. Već neko vrijeme boravim u Njemačkoj gdje se intenzivno spremam za izazov koji me očekuje."

Pored uspjeha koje ostvaruje u  profesionalnom boksu Elvir Šendro je ostvario zapaženu karijeru u olimpijskom boksu. On je u svojoj bogatoj karijeri čak sto puta bio na ringu predstavljajući bokserski klub "Mostar" iz Mostara

Devet puta je bio prvak Bosne i Hercegovine u kategoriji do 91kg, osam godina je bio standardni reprezentativac Bosne i Hercegovine,četiri puta je Bosnu i Hercegovinu predstavljao na evropskim prvenstvima, na Mediteteranskim igrama u Taragoni (Španija) 2018.godike  je odlukom sudija poražen u meču za medalju, a osvajač je i mnogobrojnih internacionalnih turnira, a bio je učesnik i regionalne bokserske lige gdje je predstavljao bokserski klub Radnik iz Bijeljine. 

Protivnik Elvira Šendre, češki bokser Michal Ryba je profesionalac od 2018. godine i do sada je upisao četiri pobjede nokautom i dva poraza.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor:

Ime mi je Muamer Zukanović Rođen sam 04.08.1996. godine u Mostaru gdje sam 2015. godine završio Karađoz-begovu medresu, a odmah zatim upisao komunikologiju na Fakultetu humanističkih nauka Univerziteta Univerziteta "Džemal Bijedić" Bio sam angažovan na poslovima vezanim za odnose s javnošću Islamske zajednice Čapljina, a moji zadaci i obaveze odnose se na održavanje društvenih mreža i web stranice pomenute institucije. Imam iskustvo radijskog dopisnika za online radio "Divan" - radio Islamske zajednice Mostar,, a obavljam i poslove PR managera bokserskog kluba "Mostar" iz Mostara. Također bio sam angažovan kao PR manager u Udruženju građana Eco Fututa Počitelj. U svrhu vannastavnih aktivnosti pohađao sam ljetnu školu o znaćaju NATO-a za Bosnu I Hercegovinu, seminar “Etos rodne ravnopravnosti u nastavi a participirao sam i na seminaru o medijskoj pismenosti čiji organizator je misija oscee-a.