EMOTIVAN OPROŠTAJ OD AMFILOHIJA! Pogledajte fotografije sa pomena mitropolitu u Cetinjskom manastiru (FOTO)

Mitropolitu crnogorsko-primorskom g. Amfilohiju, koji je jutros usnuo u Gospodu, služen je pomen u Cetinjskom manastiru, pošto su njegovi zemni ostaci ispraćeni u molitvenoj tišini mnogobrojnog broja osoblja Kliničko-bolničkog centra gde se mitropolit nalazio na lečenju od 6. oktobra.

Pomen je služio Episkop budimljansko-nikšićki g. Joanikije sa sveštenstvom i sveštenomonaštvom, koji je pred odrom svog duhovnog oca kazao da će buduće vreme i vekovi pokazati Mitropolita Amfilohija u onoj meri i u onoj lepoti i veličini kakav on zapravo jeste.

 

Amfilohije
Foto: Estock / Petar Jovanović
 
 

Kako je saopšteno iz Episkopskog savjeta SPC, sutra će u Cetinjskom manastiru, na praznik Svetog Petra Cetinjskog, u 9 časova, biti služena Sveta Zaupokojena Liturgija. 

Posmrtne ostatke upokojenog mitropolica ispratili su lekari Kliničkog centra u Podgorici, a ispred bolnice narod se okupio u velikom broju gde su palili sveće, a takve slike stižu iz svih krajeva Srbije i Crne Gore. 

Podsetimo, mitropolit je iz molitvu sveštenstva, obučen u arhiepiskopsku odeždu, u kovčegu ispraćen iz svoje bolesničke sobe.

Od njega se oprostilo i osoblje Kliničkog centa u Podgrici, gde je preminuo jutros u 8 časova i 20 minuta. Mnogi lekari nisu mogli da sakriju suze u očima dok su ispraćali mitropolita iz KC.

izvor: srbija danas

 

Amfilohije
Foto: Estock / Petar Jovanović

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: