EPISKOP JOANIKIJE SE OBRATIO NARODU: Moramo pobediti ovu zlokobnu pošast, poštujte sve propisane mere

EPISKOP budimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikije pozvao je danas građanje da poštuju epidemiološke mere za suzbijanja virusa korona.

 
 

- Širenje epidemije korona virusa covid-19, sve više zabrinjava sveukupno čovečanstvo, uključujući i narod Crne Gore. Mnoge porodice su u žalosti zbog gubitka svojih članova koje je odneo ovaj smrtonosni virus, a još veći je broj onih čiji se članovi leče od istog virusa u bolnicama ili u svojim domovima - piše u saopštenju koje je objavljeno na sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske.

- Divimo se lekarima i medicinskom osoblju koji se već mesecima bez predaha i odmora herojski bore za svakog obolelog, ali svako od nas treba da bude zabrinut i za njihovo zdravlje. Znamo da su mnogi od njih već na izmaku svojih snaga. Sa molitvom Bogu da svim obolelima daruje isceljenje, lekarima krepost i izdržljivost, a sa nadom da ćemo ubrzo, uz Božiju pomoć, koristeći se dostignućima medicine i uz herojski podvig lekara uskoro pobediti ovu opasnu i zlokobnu pošast, pozivamo sve pravoslavne hrišćane i sve ljude dobre volje da se i dalje drže svih neophodnih mera zasnovanih na medicinskom znanju i iskustvu. Na takav način ćemo kao odgovorna i civilizovana zajednica najbolje pomoći bolesnima i njihovim porodicama, dati snažnu ljudsku podršku lekarima, a zdrave zaštiti od novih obolevanja.

izvor: novosti

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: