“Euros osiguranje” odgovorilo: Tužićemo Stanivukovića! Maliciozne, klevetničke i neistinite tvrdnje

Iz Akcionarskog društva za osiguranje “Euros osiguranje” Banjaluka reagovali su na optužbe gradonačelnika Draška Stanivukovića koje je na njihov račun iznio tokom predstavljanja izvještaja Tima za reviziju u nedjelju ispred zgrade RTRS-a.

 

Navode da nije tačno da je “Euros osiguranje” a.d. osnovano od strane dva fizička lica, već da je osnovano od strane devet osnivača i započelo je svoju poslovnu aktivnost u januaru 2016. godine po dobijanju dozvole Agencije za osiguranje Republike Srpske i isključivo se bavi osiguranjima od odgovornosti, osiguranjem kredita i garancija.

 

“Nije tačna izjava gradonačelnika da ‘Euros osiguranje’ radi sa ‘Vodovodom’, odnosno da imamo bilo kakav ugovor sa ‘Vodovodom’ a.d. Banjaluka u pogledu pružanja usluga osiguranja. Jedinu poslovnu saradnju i transakcije sa ‘Vodovodom’ ostvarujemo po osnovu ugovora o vodosnabdijevanju. Nije tačno insinuiranje od strane gradonačelnika da je ‘Euros osiguranje’ a.d. Banjaluka, kao privilegovana firma, učestvovala u nečasnim i kriminalnim radnjama.

 

Naime, gradonačelnik je u svom javnom nastupu insinuirao da ‘Euros osiguranje’ a.d. iz poslova sa Gradom Banjaluka i drugim pravnim licima i ustanovama za koje je Grad osnivač ili suvlasnik, nezakonito stekao enormnu dobit”, navode iz ovog akcionarskog društva.

 

Ističu da je “Euros osiguranje” a.d. od dana osnivanja do danas (period od 2016. Do 2021. godine) zaključilo više od 185.000 ugovora o osiguranju od autoodgovornosti – polisa AO. Od navedenog broja sa JU SC “Borik” zaključeno je 13 polisa AO, dok je sa Gradom Banjaluka zaključeno 35 polisa AO od čega niti jedna nakon 10.01.2017 godine.

 

Napominju da sa “Eko Toplanom” a.d., “Toplanom” a.d., “Vodovod” a.d. i drugim pravnim licima i ustanovama za koje je Grad Banjaluka osnivač ili suvlasnik, Društvo nije imalo zaključenih polisa osiguranja.

 

“Podatak da premija osiguranja zaključena sa gore navedenim pravnim licima i ustanovama čini 0,2 promila od ukupne premije – portfelja Društva govori sam za sebe. Neugodno smo iznenađeni iznesenim tvrdnjama od strane Gradonačelnika pogotovo zbog činjenice da je on višegodišnji osiguranik našeg Društva”, poručuju iz “Euros osiguranja”. Navode da nije tačno da su po bilo kom osnovu privilegovana firma, jer učestvuju na slobodnom tržišu u konkurenciji sa 24 osiguravajuća društva koja posluju na teritoriji Republike Srpske. U svom portfelju “Euros osiguranje” a.d ima minimalni udio (manje od 1 odsto) polisa osiguranja zaključenih sa entitetskim instutucijama, lokalnim samoupravama, javnim preduzećima i ustanovama.

 

“Nije tačno da je ‘Euros osiguranje’ a.d dobit iz poslovanja ostvarilo kao rezultat bilo čijeg pogodovanja ili nezakonitog uticaja. Ostvarena dobit je rezultat isključivo zakonitih aktivnosti i postupanja u skladu sa poslovim običajima i praksom na slobodnom tržištu. ‘Euros osiguranje’ u svom poslovanju redovno izmiruje sve obaveze, poreze, naknade i doprinose. Nije tačno da insinuacije i paušalne ocjene koje je gradonačelnik iznio u svom nastupu, predstavljaju bilo kakve dokaze o počinjenim nezakonitostima i kriminalu”, navode u ovom Društvu.

 

Dodaju da je gradonačelnik javnim nastupom nanio štetu poslovanju i poslovnom ugledu Društva.

 

“Gradonačelnik Stanivuković će imati priliku da prezentuje sve dokaze, za iznesene tvrdnje, u postupcima koje ćemo pokrenuti pred sudovima radi zaštite poslovanja i poslovnog ugleda Društva. ‘Euros osiguranje’ a.d. kategorično odbacuje kao neistinite i natačne sve navode kojima se nameću bilo kakve nezakonite radnje jer su to maliciozne, klevetničke i neistinite tvrdnje”, ističu u “Euros osiguranju”.

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: