Ferguson nije smatrao Gerrarda top fudbalerom, ovaj mu odgovorio
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Iako nije osvojio Premier ligu, Steven Gerrard se smatra jednim od najboljih fudbalera u historiji engleskog Premiershipa. Isto tako, za ikonu Liverpoola smatraju da ga je lojalnost "Redsima" ostavila bez željenog trofeja.

'All-around' veznjak je imao ponuda da napusti Liverpool, klubova van Engleske, ali i onih na Otoku. Mourinho je po dolasku u Chelsea htio dovesti kapitena Redsa, ali ovaj nije želio ni da čuje. Ostao je 17 godina na Anfieldu, osam puta je bio dio tima godine Premier lige, 2001. je osvojio nagradu za najboljeg mladog fudbalera, a 2006. proglašen je za najboljeg fudbalera Premiershipa te sezone, ali nije osvojio Premier ligu, jedini trofej koji mu nedostaje, ako se gledaju samo uspjesi na klupskom nivou.

Visoko cijenjeni fudbaler, uvijek dio vječne rasprave ko je najbolji veznjak reprezentacije Engleske svih vremena, planetarno popularan, ali nedovoljno dobar, prema riječima Sir Alexa Fergusona. Legendarni trener Manchester Uniteda je u svojoj autobiografiji (2013.) objavio kako ne smatra Gerrarda vrhunskim, top fudbalerom.

Gerrard je 2016. gostovao u emisiji "Claire Banding Show" u kojoj je govorio o svojoj karijeri, a dotakao se i pomenutog Fergusonovog komentara.

"Sa 13 godina sam bio na probi u Unitedu i dobio sam pismo u kojem piše da me žele potpisati na sedam godina. Ja sam veliki fan Fergusona i ono što je uradio je nevjerovatno. Iskreno, bio sam razočaran kad sam pročitao da je rekao za mene kako nisam vrhunski fudbaler, ali to mi nije smetalo. Mogao sam mirno spavati, svako ima pravo na svoje mišljenje", rekao je Gerrard.

Sadašnji trener Glazgow Rangersa otkrio je kako ga je Ferguson želio dovesti u sezoni 2002/03, te još jednom poslije, ali da je to bez razmišljanja odbio. 

Steven Gerrard could have been a Manchester United Legend

In an interview with Clare Balding Gerrard admits love of Sir Alex Ferguson, his trial as a 13 year old at Old Trafford and that fact Manchester United turne...

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano