Finska uvodi obaveznu karantenu za sve koji dolaze iz Hrvatske: ‘To je zemlja visokog rizika‘
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

                    Odluka je donesena nakon što je 24 od 157 putnika na letu iz Skoplja bilo pozitivno na virus

Finska je odlučila uvesti obaveznu kućnu karantenu u trajanju od 14 dana za sve koji u tu zemlju dolaze iz visokorizičnih država, među kojima je i Hrvatska.

 

Objavljeno je to na službenom Twitteru finske ambasade u Hrvatskoj.

"Finska će uvesti obaveznu kućnu karantenu od 14 dana za sve putnike koji dolaze u Finsku iz određenih zemalja visokog rizika (uključujući Hrvatsku te Bosnu i Hercegovinu). Uvest će se i obavezno testiranje na koronavirus. Više informacija do kraja ovog tjedna", objavljeno je u tvitu finske ambasade.

 

 

Finska će uvesti obavezno testiranje na koronavirus i karantenu za putnike iz određenih zemalja visokog rizika, najavila je finska ministrica u ponedjeljak, nakon što su 24 od 157 putnika na letu iz Skoplja bili pozitivni na virus, a prenijela je jučer Hina.

 

Dobrovoljno testiranje organizirano je u subotu u zračnoj luci u gradu Turku za sve putnike koji su stigli iz Skoplja, nakon što su finske vlasti zaključile da su nedavni letovi iz Sjeverne Makedonije i Rumunjske bili dva glavna izvora novih zaraza u Finskoj, kazala je ministrica obitelji i socijalnih usluga Krista Kiuru.

 

Obavezna dvotjedna karantena i nasumični test na koronavirus pri dolasku u Finsku primijenit će se na bilo koga tko stiže iz države koja bilježi između 8 i 10 slučajeva zaraze koronavirusom na sto tisuća stanovnika u posljednjih 14 dana, objavile su jučer vlasti.

 

Finska je prošli tjedan imala 2,3 slučajeva zaraze na 100 tisuća stanovnika. U toj zemlji je sveukupno zabilježeno 7,6 tisuća slučajeva zaraze, s 333 preminulih.

 

Kiuru je kazala kako će aviokompanije morati najaviti svojim putnicima ako će biti testirani pri dolasku na finski teritorij.

 

Kršenje dvotjedne karantene kažnjavat će se s do tri mjeseca pritvora ili novčanom kaznom, dodala je ministrica.

.jutarnji.hr/

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano