FRANCUSKINJA PREŠLA U PRAVOSLAVLJE: An- Mari se krstila u Beogradu, a i njen kum je zbog LJUBAVI PREMA SRBIJI promenio veru FOTO
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Francuskinja An-Mari prešla je u pravoslavlje i postala Ana Marija Magdalena. Kumovao joj je Arno Gujon koji je godinama unazad dokazao koliko voli Srbiju, Srbe i pravoslavlje i sam se krstio se u manastiru Visoki Dečani i tako utkao sebi pravoslavni put.

Ovoga puta, imao je čast da uvede u pravoslavlje Francuskinju An- Mari. Ceremonija svetog krštenja upriličena je u Sabornoj crkvi u Beogradu a nju je predvodio Episkop Justin koji je godinama unazad opsluživao u Crkvama Sveti Sava u Parizu i Sveta Petka u pariskom predgrađu Bondy.

Arno Gujon

FOTO: PRINTSCREEN/FACEBOOK

Arno Gujon je tim povodom napisao:

Povezivati Srbiju i Francusku mostovima humanosti i kulture bio je moj moto još od rane mladosti. Nisam ni sanjao da ću jednog dana, kao kum na krštenju sagraditi onaj najčvršći – most duhovnosti preko kojeg sam jednu Francuskinju uveo u pravoslavlje. Činom svete tajne krštenja, An-Mari je postala Ana Marija Magdalena.

Arno Gujon

FOTO: PRINTSCREEN/FACEBOOK

Da slika bude kompletna, u prelepoj Sabornoj crkvi u Beogradu radost krštenja podelila je i njena najbolja drugarica iz Pariza – Marina Rajević Savić sa suprugom Duletom ali i dragim prijateljima iz Francuske i Srbije.

Kurir.rs/ssup.fr

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano