GENERAL OTKRIO STRAŠNU ISTINU: OVK zločinci pred majkom silovali dete od devet godina, pa je zaklali!

Teroristička organizacija OVK je na teritoriji Kosova i Metohije vršila tako surove zločine da bi im pozavideli i najmonstruozniji zločinci. Ubijali su sve srpsko, kidnapovali, vadili organe u "žutoj kući", silovali, mučili, kaže u potresnoj ispovesti general Vladimir Lazarević, penzionisani general-pukovnik, nekadašnji komandant Prištinskog korpusa Vojske Jugoslavije za vreme rata na KiM i NATO bombardovanja SRJ, uoči izlaska u ponedeljak, 9. novembra, pred sud za zločine OVK u Hagu Hašima Tačija i Jakupa Krasnićija, nekadašnjih vođa OVK.

Zatrli čitave porodice

Lazarević ističe da bi svaki normalan čovek, povodom suđenja ovim zločincima, rekao da je dobro ako ima pravde pa makar i zakasnele. - Na Kosovu su počinili masovne zločine, pre sve ga u smislu etničkog čišćenja, na desetine naselja su očistili od Srba. Primer radi, samo uz Radonjićko jezero u blizini Đakovice, žrtve su otkrivane u jezeru, bili su i bacani vezani žicama i lancima, nalazili su ih potopljene u septičkim jamama...

Jako su se iživljavali nad ljudima. Takođe, u jednom planinskom delu u selu Klečka smo otkrili krematorijum sa 21 srpskom žrărom. Silovali su dete od devet godinapredmajkom i zaklalije, masakrirali su civile u Račku, kidnapovali ljude s privatnih imanja, malo-malo, pa su po Kosovu imali improvizovane zatvore... Sami su pričali da su ubijali sve srpsko, kao i nelojalne Albance. Ma, pamet da stane normalnom čoveku šta su sve radili. Zatrli su čitave porodice, i srpske, i albanske, i romske… - navodi Lazarević.

Naglašava i da je 20 godina prošlo da bi međunarodna zajednica shvatila da su ti doskora bajni političari, oslobodioci Albanaca, zapravo zločinci i da sada pokušaju da ih privedu pravdi.

Jeziva svedočenja

O monstruoznostima koje su činile vođe OVK na Kosovu zsvedoči i Snežana Zdravković Marković (47) iz mesta Devet Jugovića kod Prištine, kojoj su oteli i ubili oca Tomislava, koji je tada imao 53 godine. - Tog 24. juna 2000. moj otac se vraćao od nas iz Prokuplja, gde sam ja bila s porodicom, suprugom i decom, nazad ka svojoj kući kolima. Iako je bio u koloni vozila, njih desetak, koju su pratili Kfor i Unmik, presreli su ga Albanci nekim kombijem, izvukli ga iz automobila i odveli - potresno priča Snežana.

Posmrtne ostatke oca predali su joj na Merdaru februara 2007. i rekli joj da joj je otac ubijen sredinom jula 2003.

- Patolog je utvrdio da je imao povrede lobanje, tačnije, ona muje bilamasakrirana. A samo mesec dana nakon štoje otet trebalo je da napuni 54 godine - kaže Snežana. Tridesetdevetogodišnja Jasmina Stolić 2003. godine je ostala bez babe s majčine strane, maminog rođenog brata i oca Ljubinka Stolića, Slobodana i Radmile Stolić. - Te noći, 3. na 4. jun, u Obiliću upali su u kuću, masakrirali ih i pokušali na kraju da zapale kuću ne bi li uništili tela.

Nadam se da će doći do pravde nakon svih ovih godina rekla nam je Jasmina. Predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM Sima Spasić, uprkos suđenju, nije uveren da će zločinci odgovarati za svoja dela.

izvor:srbijadanas.com

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: