Getafe je bio blizu dovođenja Messija i Guardiole
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Lionel Messi i Pep Guardiola su imali odličnu saradnju za vrijeme boravka španskog stručnjaka u Barceloni. Naosvajali su se trofeja, oborili neke rekorde. Ipak, sve je moglo biti drugačije da su poklopile neke stvari za, ni više ni manje, nego Getafe.

Manji madridski klub je često bio žrtva Guardioline Barcelone u kojoj je upravo Messi bio prva violina, a to je moglo biti drugačije da su iz Getafea uspjeli u namjeri da nešto ranije dovede ovaj dvojac u svoje redove.

Angel Torres, predsjednik Getafea, otkrio je kako je imao odličan odnos sa Joanom Laportom, nekadašnjim predsjednikom Barcelone koji je obnašao tu funkciju u periodu od 2003. do 2010. godine. Tako je prvi čovjek Getafea želio iskoristiti dobre odnose sa kolegom, te dovesti Messija na posudbu.

Angel Torres

Navodno je i pozajmica bila blizu realizacije, ali onda je Frank Rijkaard, tadašnji trener prvog tima Barcelone, stopirao transfer. To je bila Messijeva prva ili druga godina kako se priključio prvom timu, otkrio je Torres za "Marcu". 

Također, Getafe je na svom radaru imao i Pepa Guardiolu. U tom periodu (2007. - 2008.), Guardiola je vodio B tim Barcelone. Laporta je i pristao na ponudu Getafea, koji bi za dolazak Guardiole platio kompenzaciju i poslao Michaela Laudrupa u suprotnom pravcu, ali Guardiola je odbio. 

Rijkaard je dobio otkaz 2008., a od nove sezone funkciju trenera prvog tima preuzeo je Pep Guardiola. Ostalo je historija...

 

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano