GODINU DANA OD SMRTI ČUVENOG POPARE: Umro je u staračkom domu ZABORAVLJEN od svih, a evo za čime je PATIO poslednjih dana života

Glumac Zoran Rankić, najpoznatiji po čuvenoj ulozi Popare u kultnoj seriji "Srećni ljudi", preminuo je pre tačno godinu dana. 

On je preminuo 9. decembra u 84. godini u staračkom domu Beogradu nakon duge i teške bolesti. 

2078205_screenshot-4_ff.jpg?ver=1607538050FOTO: PRINTSCREEN/YOUTUBE

Glumio je autoritativnog, plahovitnog, ali duhovitog direktora firme koji je flertovao sa skoro svim ženskim likovima serije, a njegova čuvena "Mmmm Bebo..." jedna je od rečenica koje su obeležile domaću televizijsku epohu devedesetih. Svakoj ženi se obraćao sa "gospođice, gospođo", a umeo je i da im zaviri pod suknju.

Bio je najpoznatiji po ulogama Nikole Kalabića u mini TV-seriji „Poslednji čin“ i Žarka Popare u TV-seriji „Srećni ljudi“, emitovanim na TV Beograd i RTS-u.

Rankić je rođen u Derventi (BiH) 1935. godine. Bio je prvak Beogradskog dramskog pozorišta, satiričar, dramski pisac, reditelj, aforističar i pesnik.

Ostvario je 26 uloga na filmu i televiziji i više stotina na radiju, a bio je poznat i po izvanrednim interpretacijama poezije na brojnim književnim večerima.

Bio je član Udruženja dramskih umetnika Srbije, Udruženja književnika Srbije, Udruženja dramskih pisaca Srbije, Udruženja književnika Republike Srpske i počasni član Beogradskog aforističarskog kruga.

Inače, kako se prenosilo, on je preminuo zaboravljen od svih i ogorčen što posle "Srećnih ljudi" nije dobio nijednu veću ulogu. Naime, do poslednjeg dana priželjkivao da neko snimi film bivšem predsedniku Republike Srpske i da upravo njemu dodeli ulogu Karadžića. Međutim, u grob je otišao sa velikom neostvarenom željom. 

izvor: kurir

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: