Goraždanin uhapšen nakon što je komšiju izudarao sjekirom
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Napad je izvršen na način da mu je manjom sjekirom sa drvenom drškom nekoliko puta zadao udarce u predjelu glave, a potom i u predjelu tijela, rekao Golubović

Pripadnici MUP-a BPK Goražde uhapsili su Admira Kadrića (39), koji je u nedjelju oko 10:30 sati, u naselju 1. Maj, fizički napao komšiju Džemala Č. (39). On se trenutno nalazi u pritvoru i u prisustvu advokata treba da bude saslušan od strane tužioca, a tereti se za pokušaj ubistva. 

- Napad je izvršen na način da mu je manjom sjekirom sa drvenom drškom nekoliko puta zadao udarce u predjelu glave, a potom i u predjelu tijela. Na taj način mu je nanio povrede na glavi u vidu rasjekotina i hematoma. Teže posljedice su spriječene zahvaljujući reakciji samog oštećenog i lica koja su se našla u neposrednoj blizini, koji su svojim djelovanjem spriječili osumnjičenog da dovrši djelo. Povrede kod povrijeđenog sanirane su u Kantonalnoj bolnici u Goraždu – kazao nam je tužilac Tužilaštva BPK Goražde, Predrag Golubović.

U ovim trenucima nisu poznati motivi napada, a tužilac najavljuje da će predložiti određivanje pritvora. 

- Zbog prijetnji koje je izrekao prema svjedocima koji su tu bili prisutni, Tužilaštvo će tražiti određivanje pritvora do 30 dana zbog postojanja opravdane bojazni da će ponoviti krivično djelo – pojašnjava Golubović.  

Kadrić je i ranije osuđivan zbog sličnog krivičnog djela, te je izdržao zatvorsku kaznu u trajanju od sedam godina. Policiji je poznat i zbog nasilja u porodici. 

(AVAZ.ba)

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano