Građani o najnovijim merama: Svaka smrt ide na njegovu dušu
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Građani koje smo anketirali ispred Skupštine Srbije ponovno uvođenje policijskog časa u Beogradu smatraju besmislicom, apeluju na predsednika da prestane da ih maltretira, a poručuju i da znaju ko je odgovoran za svaku smrt od kovida posle izbora.

PRATITE PROTESTE UŽIVO NA PORTALU CRNI BOMBARDER - KLIK OVDJE

23.26 – Usledio je najsilovitiji udar demonstranata do sada, građani su policiju gađali jajima u nameri da pošto, poto        uđu skupštinu. Policija je morala da reaguje i potiskuje građane sa stepenica skupštine, bačen je još jedan suzavac.

 

 

Kako komentarišete odluku predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se u Beogradu za vikend uvede policijski čas?

Građani o najnovijim merama: Svaka smrt ide na njegovu dušu

Pratite nas na: Građani Beograda su reagovali na najavu predsednika Vučića da će u glavnom gradu za vikend uvesti policijski čas. Mere od ranije su bile besm...

To je pitanje koje je naša novinarka postavila građanima koji protestuju ispred Skupštine Srbije, a njihovi odgovori svedoče o tome koliko su ljuti zbog vraćanja verovatno najomraženije mere iz “epidemijskog repertoara”.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Od odgovora da je Vučićeva odluka “van svake veze”, do toga da “policijskog časa nema, jer je predsednik rekao i da studenti neće biti u domovima, pa su u domovima”, učesnici protesta ne štede kritike na predsednikov račun.

“Evo kako komentarišem – izašla sam da protestujem! Mere su bile rigorozne i besmislene, pa ih onda nije bilo, pa su sada opet rigorozne. Znači, neko ne ume da “hendluje” ovu krizu, a znamo i ko – onaj ko se za sve pita, predsednik Vučić”, poručila je jedna Beograđanka.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

“Ne znam dokle će ovaj narod da sedi kod kuće i lajkuje na fejsbuku, da udara tipke i da ne izlazi na ulicu. Pa vreme je više! Ja sam bila zatvorena tokom vanrednog stanja, morala sam u četiri ujutru da pazarim kao neka vampiruša”, ljuti se penzionerka sa kojom smo razgovarali.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Neki smatraju da je Vučić odgovoran za teške posledice popuštanja mera pred izbore.

“Potpuni skandal, čovek je sam za sve to kriv, da pusti utakmice, turnire, predizborne skupove i onda nas sve kažnjava za ono što se dešava. Svi mrtvi i svi koji su sada u bolnicama, idu na njegovu dušu”, ocenjuje jedna od učesnica protesta.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

“Sad je dobio izbore pa sad može da nas zatvori kao svinje u tor”, nadovezuje se druga.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

“To je terorizam od njega – ja ne mogu da razumem takvog čoveka, da takav teror vrši nad narodom”, ocena je još jedne starije sugrađanke.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

“Bio sam sa studentima pre neko veče, pa sam naivno pomislio da ako i mi izađemo na ulicu, možda i u većem broju, možda možemo da dobijemo isto nešto što bismo hteli- a mi bi hteli da čovek prestane da nas maltretira”, dodaje mladić koji je večeras ispred Skupštine Srbije.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

“Pre izbora su krili broj zaraženih i sve da bi se izbori održali. Oni su odgovorni za svaku smrt od kovida posle izbora”, oštar je ovaj Beograđanin.

“Želim da apelujem na predsednika da prestane da me maltretira. Neću da sedim od petka do ponedeljka u kući da bi on mogao da putuje u Brisel.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Ja mogu da sedim u kući nevezano za to gde on putuje, i kada on putuje”, zaključuje još jedan revoltirani mladić.

(NOVA.RS)

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano