GROM USMRTIO KONJA KOD IVANJICE: Nebo je za tren pocrnelo, spustilo se na zemlju, a onda je počelo da PUCA NA SVE STRANE

Olujno nevreme praćeno jakom kišom i gradom zahvatilo je u popodnevnim časovima ivanjičku opštinu.

Na gradonosne oblake pucano je sa devet protivgradnih stanica, a ispaljeno je 38 raketa. Zahvaljujući brzoj reakciji protivgradnih strelaca sprečene su ogromne štete na poljoprivrednim usevima, mada je u Šreniku, Cerovi, Prisoju, Međurečju, kusičkoj Ravnoj gori i pojedinim zaseocima ivanjičke opštine sugradica oštetila maline i druge useve.

Slobodanu Rajkoviću iz ivanjičkog zaseoka Krst danas je grom ubio konja koji se bio na ispaši.

- Izveo sam ih na livadu i otišao da nešto završim. Za nekoliko minuta je nebo pocrnelo, spustilo se na zemlju, počelo je da puca na sve strane, ne znam je li grom ili raketa, samo grmi. Bilo je strašno. Dva konja, bela, prelepa, ostala  su na livadi, nisam mogao nikako do njih. Kad se malo stišalo nevreme, zovu me i kažu da je jedan mrtav, pogodio ga grom, a drugi stoji pored njega i cvili. Strašno. Ne znam šta ću sa ovim drugim. Neće da se pomeri sa mesta - priča potrešeno Slobodan.

Kolike su zapravo štete današnjeg nevremena još se ne zna jer su gradonosni oblaci u dva navrata ručili kišu i grad nad Ivanjicom.

(Kurir.rs/Infoliga)

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: