HALJINA ZBOG KOJE JE NASTAO GOOGLE IMAGE SEARCH: Ova kreacija promenila je Džej Lo, Donatelu Versaće, ali i sam INTERNET
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

2000. godine Dženifer Lopez ponela je haljina zbog koje je nastao Google images search.

Pre 20 godina Dženifer Lopez se na crvenom tepihu 42. dodele Gremi nagrada pojavila u zelenoj haljini s tropskim detaljima koja je posle te večeri ušla u istoriju šoubiznisa.

Dugih rukava, ali dubokog dekoltea, lepršava kreacija na trenutak je ućutkala celu dvoranu, ali i milione ljudi koji su prenos pratili preko malih ekrana.

Te noći 2000. godine, Džej Lo nije mogla da bude glavna tema na društvenim mrežama, ali sve je to nadoknađeno 2019. godine, kada se latino diva pojavila u gotovo identičnoj kreacije modne kuće Versace kada je internet bukvalno eksplodirao!

Inače, mnogima je nepoznat podatak da je čuvena zelena haljina stara 20 godina glavni krivac nastanka Google image search.

Haljina zbog koje je nastao google image search

"Tako je rođen Google Image Search"

- To je bila najčešća pretraga koju smo videli. Ipak, nismo imali način da korisnicima odmah damo šta su hteli - Džej Lo u toj haljini. Tako je rođen Google Image Search, rekao je 2015. nekadašnji izvršni direktor Gugla Erik Šmit.

 

2019. godine Lopezova je ponovo obukla haljinu koja je replika legendarne Versace kreacije na Milanskoj nedelji mode. Ona je zatvorila reviju čuvene modne kuće kada su komentarisali da izgleda bolje nego 2000.

2019 Džej Lo je ponela repliku čuvene haljine

Haljinu je javnosti predstavila model i član Viktorijinih anđela Amber Valeta na modnoj pisti, takođe ju je obukla i kreatorka Donatela Versaće na svečanosti Met Gala u decembru 1999. godine. Pre Dženifer lepršavu haljinu s izraženim dekolteom obukla je i bišva članica grupe ‘Spice Girls‘ Džeri Halivel, koja je u njoj došla na dodelu nagrada NRJ Music awards u januaru 2000.

Međutim ni jedna od ovih dama, nije uspela da pobudi tu količinu interesovanja u javnosti. I sama Džej Lo ostala je zatečena enormnom količinom pažnje koju je haljina izazvala.

- Bila je to lepa haljina, nisam ni slutila da će postati toliko slavna, rekla je tada Dženifer.

Haljina preokrenula karijeru Donatele Versaće

Osim što je pevačicu lansirala u sam vrh popularnosti, haljina je napravila prekretnicu i za samu kreatorku. Donatela je istakla da su mediji nakon te haljine počeli da stiču poverenje u njen rad, jer je konačno izašla iz senke svog pokojnog brata Đanija Versaćea.

Tada se mislilo da će njegov gubitak značiti i propast modne kuće Versace. Iako su Đani i Donatela bili vrlo bliski i on uvek isticao da je ona njegova muza, javnost ju je do tada gledala kao nekog ko se "švercuje" uz slavnog starijeg brata. Donatela je ovom kreacijom dokazala svetu da može da nastavi rad svog proslavljenog brata.

Originalna haljina iz 2000. godine ostala je u vlasništvu Dženifer Lopez, dva duplikata izložena su u dva muzeja u različitim krajevima sveta.

Jedan je izložen u Grammy Muzeju u Los Anđelesu, a drugi u engleskom gradu Bathu, budući da je njihov Muzej mode zelenu kreaciju proglasio haljinom 2000. godine. Donatela im je zato poklonila jedan duplikat.

 

Izvor: mondo.rs

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano