TIM KOJI SPAŠAVA ŽIVOTE: Helikopterski servis na usluzi svim građanima Republike Srpske (VIDEO)

Zahvaljujući brojnim akcijama spasavanja i zaštite života ljudi i materijalnih dobara, te učestvujući u akcijama spasavanja prilikom ekstremnih vremenskih nepogoda i medicinskih evakuacija, danas 12 godina nakon osnivanja, Helikopterski servis Republike Srpske s pravom nosi epitet najbolje organizovanog narodnog servisa koji je na usluzi svim građanima Republike Srpske.

Povećanjem helikopterske flote, proširene su i operativne mogućnosti ovog servisa čija se raspoloživost sa dva laka helikoptera prilagodljive izmjene enterijera, ogleda, kako u službi klasičnog transporta, tako i transporta pacijenata, nošenja tereta, te brojnih operacija pomoći i spasavanja, piše InfoBijeljina.

Svih šest pilota zaposlenih u Helikopterskom servisu Republike Srpske, nekadašnji su vojni piloti koji su kvalifikacije i obuku za sve neophodne operacije sticali na vazduhoplovnoj akademiji.

Njihova sposobnost, ali i humanost bile su presudne za uspješan odgovor na sve specifične zadatke u kojima su se nalazili, što je rezultiralo i potpisivanjem sporazuma o saradnji sa MUP RS, Civilnom zaštitom i Ministarstvom zdravlja RS, čime  je spektar operacija ovog servisa u potpunosti proširen.

Samo vazdušni medicinski transport koji se izvodi u hitnim slučajevima danas broji 174 izvedene operacije “od istoka do jugoistoka Republike Srpske”, iz medicinskih ustanova sa prostora Bijeljine, Zvornika, Istočnog Sarajeva, Foče, Trebinja i Nevesinja.

Tim Helikopterskog servisa Republike Srpske je za svoj dosadašnji rad odlikovan „Ordenom Miloša Obilića“, kao i „Ordenom časti sa zlatnim zracima“.

Helikopterski servis Republike Srpske dobitnik je i brojnih priznanja, plaketa i zahvalnica raznih institucija, privrednih subjekata, te gradova i opština Republike Srpske.

(N.S/ Banjaluka.net)

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: