Helikopterski servis Srpske na usluzi narodu: Prijevremeno rođeni blizanci stigli kući

Blizanci Vasilije i Irina Krulj iz Trebinja, koji su prijevremeno rođeni u Podgorici, danas su, nakon desetodnevnog boravka na Institut za neonatalogiju u Beogradu, helikopterom Helikopterskog servisa Republike Srpske stigli kući

Direktor Helikopterskog servisa Srpske Boban Kusturić izjavio je Srni da su Vasilije i Irina dobro i da su danas stigli u Trebinje.

– Sve je dobro prošlo, bebe su žive i zdrave i danas su konačno stigle svojoj kući. Na Institutu u Beogradu Vasilije i Irina su dobili svu potrebnu zdravstvenu njegu, a mi iz Helikopterskog servisa možemo biti srećni i zadovoljni jer smo uspješno izvršili i ovaj humani zadatak. Na našu veliku radost Vasilije i Irina su u svojoj kući i sa svojim roditeljima – naglasio je Kusturić.

Majka blizanaca Jovana Krulj izjavila je Srni da je presrećna što je danas sa blizancima u svojoj kući i izrazila ogromnu zahvalnost Helikopterskom servisu Republike Srpske, direktoru Kusturiću i pilotima koji su, kako je naglasila, njihovi heroji.

– Za samo dva sata mi smo sa našim bebama bili u Trebinju, zahvaljujući požrtvovanosti tima Helikopterskog servisa, na čelu sa direktorom Kusturićem, i Vladi Republike Srpske. Danas još jednom mogu reći da sam ponosna što sam državljanka Republike Srpske i što imamo ovakav Helikopterski servis koji se maksimalno založio da moje bebe srećno stignu kući – naglasila je Jovana.

Ona je dodala da je postala majka nakon pet pokušaja vantjelesne oplodnje i zahvalila Fondu zdravstvenog osiguranja na tri besplatne intervencije.

– Nakon porođaja u Podgorici, bilo je neophodno da nastavimo liječenje u Institutu u Beogradu. Zahvaljujući Vladi i Helikopterskom servisu, posebno direktoru Kusturiću, brzinom svjetlosti, za nepuna dva sata bili smo u Beogradu i danas su moje bebe žive i zdrave – rekla je majka Jovana.

Otac blizanaca Nemanja Krulj rekao je da nema riječi da izrazi zahvalnost Helikopterskom servisu, divnim pilotima i direktoru Bobanu Kusturiću.

– Hvala Bogu da imamo Helikopterski servis i ove divne momke, koji su maksimalno pomogli da naše bebe stignu do Beograda i iz Beograda u Trebinje. Danas smo srećni i ponosni roditelji i svi na okupu. Još jednom veliko hvala Bobanu i divnim momcima iz Helikopterskog servisa – istakao je Nemanja.

On je izrazio zahvalnost i klinici “Mediko-S” i doktorki Sanji Sibinčić iz Banjaluke, Udruženju porodica sa problemom steriliteta “Bebe” iz Trebinja i svim prijateljima koji su ih hrabrili i podržavali proteklih godina.

Predsjednik Udruženja “Bebe” iz Trebinja Snježana Misita izjavila je da je presrećna što je njihov grad bogatiji za dvije bebe i izrazila veliku zahvalnost Helikopterskom servisu Srpske.

– Oni su naši pravi heroji i ovo je jedna u nizu akcija u kojoj su Boban Kusturić i njegov tim stavili na raspologanje sve svoje resurse. Zajedničkim angažmanom uspjeh ne može izostati, što potvrđuje i današnji uspješan transport iz Beograda našeg Vasilija i naše Irine. Za samo dva sata naši blizanci su došli svojoj kući, a da nije bilo Helikopterskog servisa i direktora Kusturića to bi trajalo 15 sati uz presvlačenje i hranjenje beba – navela je Misita.

Zahvaljujući brzoj interevenciji naših pilota, naglasila je Misita, bili smo sigurni da će sve proći uspješno i s toga još jednom veliko hvala za naše heroje.

Ovo je 19. evakyacija koju je u proteklih šest mjeseci uspješno obavio Helikopterski servis.

IZVOR: ATV

Još jedna uspješna evakuacija Helikopterskog servisa Srpske-helikopterski servis srpske-novorodjeni blizanci

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: