Hiljade Trampovih pristalica u Vašingtonu, ima povrijeđenih

VAŠINGTON - Hiljade pristalica predsjednika Donalda Trampa okupilo se u Vašingtonu kako bi izrazili podršku njegovim pokušajima da promijeni ishod predsjedničkih izbora koje je izgubio od demokratskog kandidata Džo Bajdena.

Tokom demonstracija su sporadično izbijali sukobi između Trampovih priostalica i oponenata, a u izveštaju AP se navodi da su četiri osobe zbrinute u bolnici sa ubodnim ranama, dok je, prema podacima iz vašingtonske gradske policije, 23 privedeno.

Tramp je na svom Tviter nalogu izrazio iznenađenje povodom okupljanja svojih pristalica u Vašingtonu i najavio da će se vidjeti sa njima.

Glas Amerike je ranije javio da je Tramp napustio Bijelu kuću oko podneva po lokalnom vremenu na putu za američku Vojnu akademiju, a dok je helikopter nadletao masu okupljenu na nacionalnom molu, čulo se skandiranje predsjedniku.

Protestni skupovi se održavaju u više američkih gradova uoči predstojećeg sastanka članova Elektorskog koledža na kojem će Džo Bajden i formalno biti izabran za 46. predsjednika SAD.

Nezavisne

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: