HITNO: Rusija evakuiše svoje diplomate iz Ukrajine – DA LI POČINJE?
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Zbog ratne pretnje, Rusija je započela evakuaciju diplomata iz Ukrajine. Evropa je duboko uznemirena zbog ovog, svi razmišljaju o najgorem scenariju.

Naglo povećan rizik od vojnog sukoba između Rusije i Ukrajine primorao je rusku stranu da počne evakuaciju diplomata sa teritorije ove zemlje.

Prema informacijama kojima raspolažu ruski mediji, reč je o evakuaciji 30 ruskih diplomata iz ambasade u Kijevu i konzulata u Lavovu.

Istovremeno, početkom januara Ukrajinu je već napustilo 18 ruskih diplomata. To ukazuje da Rusija visoko ceni rizike vojnih sukoba.

Trenutno nema zvaničnih komentara o evakuaciji ruskih diplomata iz Ukrajine, međutim, stručnjaci to pripisuju ili pretnji direktno samim diplomatama, pošto je u decembru prošle godine nepoznata osoba bacila molotovljev koktel u ogradu ruskog konzulata u Lavovu, ili na pretnju stvarnih vojnih sukoba Rusije i Ukrajine zbog situacije u Donbasu.

Značajno je da su pre nekoliko sati na teritoriji susedne Belorusije na relativno maloj udaljenosti od ukrajinske granice primećene velike kolone ruske vojne tehnike i vozova sa raznim naoružanjem.

Reč je samo o vežbama, međutim, iz takvog pravca Rusija može zadati efikasan udarac snagama Oružanih snaga Ukrajine u slučaju invazije ovih poslednjih na Donbas.

Webtribune.rs

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano