Holyfield potvrdio da dogovara borbu s Tysonom
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Kao da je opet 1997. godina. Michael Jordan i njegovi Bullsi ponovo su najveće zvijezde u svijetu košarke, dok su legendarni Mike Tyson i Evander Holyfield u fokusu bokserske javnosti.

Naime, mitski rivali polako, ali sigurno dogovaraju svoj povratak u ring, a on bi mogao biti spektakularan. Holyfield i Tyson mogli bi se vratiti u ring u trećem međusobnom ogledu, u egzibicijskom meču od kojeg bi zarada išla u humanitarne svrhe. Kao promotor se navodno ponudio Eddie Hearn.

“Moji ljudi razgovaraju s njegovim ljudima. Mogla bi se naša borba dogoditi, nije nikakav problem”, rekao je Holyfield u podcastu The 3pt Conversion.

Internetom već kruže plakati za treću borbu ovih bokserskih velikana, a na njima pišu informacije koje dosad još nisu provjerene. Naime, borba bi se, prema nekim izvorima, trebala održati u Saudijskoj Arabiji, u Diriji, gdje su se nedavno borili Joshua i Ruiz.

Legendarno rivalstvo

Inače, Tyson i Holyfield trebali bi se boriti za pomoć oboljelima od koronavirusa. Nema sumnje da bi ovaj meč privukao veliku pažnju i donio velike humanitarne prihode, pogotovo uzevši u obzir historiju okršaja ovog dvojca.

Tyson i Holyfield borili su se dvaput dosad, prva borba bila je u septembru 1996. godine, a druga u ljeto 1997. godine. Oba je puta slavio Holyfield, a u njihovoj drugoj borbi dogodila se jedna od najkrvavijih scena u historiji boksa u kojoj je Tyson odgrizao Holyfieldu komadić uha.

Net.hr

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano