HOROR U PALANCI! UBIO MAJKU SA 9 UDARACA SEKIROM! Prišao krevetu u kojem je nesrećna žena ležala i lišio je života
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Nakon svirepog ubistva, sin je sekiru umotao u papir i sakrio u šupu između složenih drva.

Srđanu Paukoviću (29) iz Bačke Palanke, osumnjičenom da je sekirom usmrtio majku Slavojku (54) u porodičnoj kući u Bačkoj Palanci, juče je odlukom novosadskog Višeg suda izrečena mera obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstsvenoj ustanovi.

On se nalazi u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu od 4. juna prošle godine, a juče nije prisustvovao ročištu. Srđan Pauković se optužnim predlogom tereti da je 2. ili 3. juna prošle godine u Šumskoj ulici broj 34, u stanju kada nije bio sposoban da shvati značaj svog dela, odnosno u stanju neuračunljivosti, na podmukao i svirep način, lišio života svoju majku Slavojku s kojom je živeo u istoj kući.

Njemu se pripisuje da je iz pomoćne prostorije uzeo sekiru, prišao krevetu u kojem je nesrećna žena ležala, tako da nije mogla da ga vidi i bez ikakvog povoda sekirom devet puta udario u predelu glave, ali i ruke koju je podigla, verovatno da se odbrani. Nakon što je trpela bolove jakog intenziteta ona je, posle nekoliko minuta, preminula.

Nakon svirepog ubistva, sin je sekiru umotao u papir i sakrio u šupu između složenih drva, potom pustio plin u kuću, koju je zaključao i udaljio se s lica mesta biciklom. Zamenik Višeg tužioca Jelena Stojaković Mustakas juče je pred velikim većem sudije Vidoja Mitrića napomenula da smatra da je delo u potpunosti dokazano brojnim materijalnim dokazima.

Ćerka otkrila zločin

Prema rečima komšija, stravičan zločin je otkriven kada pokojna žena nije odgovarala na telefonske pozive ćerki, odnosno sestri osumnjičenog Srđana, koja je u to vreme živela i radila u Novom Sadu. Njih dve su imale običaj da se svakodnevno čuju više puta, a kada joj se majka nije javila shvatila je da se nešto čudno dešava zbog čega je došla u Bačku Palanku. Dok se po komšiluku raspitivala za majku i brata, Srđan je naišao na biciklu i otključao kapiju. Ubrzo je došla i polcija koja je, prema rečima komšija, već u dva navrata tog jutra dolazila.

"U kući je zatečen stravičan prizor. Nesrećna žena je ležala u sobi na krevetu, zamotana u ćebe i imala je povrede glave oštrim predmetom", ispričali su nakon tragedije žitelji Šumske ulice.

Branilac okrivljenog Srđana Paukovića ukazao je da se njegovom branjeniku tokom brojnih kontakata s njim nije omakla izjava da je ubio majku i ukazao je da se kuća u kojoj se desio zločin nalazi uz rutu migranata ka Evropskoj uniji, kao i da je na mestu događaja počinjena premetačina i da nedostaje neutvrđena suma novca. Verzija odbrane je bila na stanovištu da je delo počinila nepoznata hladna i proračunata osoba i da ne postoje dokazi kojima bi se jasno potvrdila krivica optuženog za svirepo ubistvo. Branilac smatra da je jasno da ima DNK tragova okrivljenog jer je živeo u kući gde se zločin dogodio.

Porodica Srđana Paukovića, koja je ranije ukazala da je on voleo majku i da nije bio agresivan, nije se pridružili krivičnom progonu.

 

(Mondo/Dnevnik)

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano