HRVAT BRANI ĐOKOVIĆA I OPLEO PO KIRJOSU: "Sa Novakom smo proveravali da li imamo SIMPTOME"
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Humanitarni tenis turnir "Adrija tur" izazvao je mnogo polemike u javnosti u poslednjih nekoliko meseci pošto je na korona virus bilo pozitivno nekoliko učesnika. Počevši od Grigora Dimitrova, preko Viktora Troickog, Borne Ćorića i Novaka Đokovića, pa je to izazvalo burne komentare koji su s pre svega odnosili na neodgovornost organizatora. Bio je tako Đoković na udaru kolega iz medija zbog humanitarnog turnira odigranog u Beogradu, i nezavršenog u Zadru, a posebno uporan u "hejtu" bio je Nik Kirjos. Ovih dana je hrvatski teniser Borna Ćorić iskoristio priliku u intervjuu koji je dao za Jutarnji list, gde je prokomentarisao ovu situaciju u kojoj su se i sam našao. 

Kontroverzni teniser iz Australije "peckao" je Đokovića, kao i njegovo kolegu Zvereva, za ponašanje tokom pandemije korona virusa, da bi i sam potom počeo da izlazi i to bez maske.

 

- To je jednostavno on, nemam drugo objašnjenje. Pročitao sam šta je pisao, ali me totalno boli briga jer i on voli biti general posle bitke. Da neko drugi očitava lekcije, možda bih i razumeo, ali baš Kirjos… Nekako to nije realno - kazao je hrvatski teniser Borna Ćorić za "Jutarnji list".

- Ali okej, to je njegov stil, tako funkcioniše i nemam s tim problema, niti mi smeta na ličnom planu. Zverev je loše postupio, ali ne vidim potrebu da na taj način prozivaš kolege igrače. Ja to ne bih napravio, ali opet - to je Kirjos - istakao je Ćorić.

 

Borna Ćorić je kazao i da mu je bilo teško da čita negativne članke i komentare, ali je kazao da je prihavtio da na to ne može da se previše obazire, dodavši da ga je iznenadio pozitivan test na COVID-19.

 

- Jeste, i to prilično. Tim više što u sledeće dva nedelje nisam imao baš nikakve simptome. Ni temperaturu ni bilo šta drugo - kazao je Ćorić i dodao da se s Đokovićem čuo dvaput posle Zadra, gde su proveravali imaju li simptome.

- Ne volim da budem general posle bitke, to nije moj stil niti tako treba raditi. Definitivno mi je žao što je turnir završio na takav način, jer imali smo pozitivnu priču, humanitarni karakter, igrali smo tenis nakon dugo vremena i svima nam je bilo drago. Zbog toga je još teže bilo kasnije slušati kritike. Činjenica je da smo se svi bili malo opustili jer smo do nekoliko dana pre početka turnira imali nula ili jednog zaraženog dnevno. Dali smo sebi povoda da nam se ta opuštenost obije u glavu - naveo je hrvatski teniser za "Jutarnji list" i poručio:

 

- Što se tiče krivice, ne bih išao u detalje niti upirao prstom, jer i ne znamo ko je zapravo prvi doneo virus i da li je neko trebao da se testira - zaključio je Borna Ćorić.

izvor:srbijadanas.com

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano