HRVATIMA NAJVAŽNIJE ŠTA RADI SRPSKI PREDSEDNIK! Kosor napala Vučića - tviteraši uzvratili: U čijem stanu živiš? (FOTO)

Po starom principu po kojem deluju hrvatski političari, Kosorovoj je mnogo bitnije šta se dešava u Srbiji i šta radi srpski predsednik, od onogo što se dešava u Hrvatskoj.

Bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor kritikovala je prisustvo predsednika Srbije Aleksandara Vučića na Samitu šefova država i vlada iz redova Evropske narodne partije (EPP)

Po starom principu po kojem deluju hrvatski političari, Kosorovoj je mnogo bitnije šta se dešava u Srbiji i šta radi srpski predsednik, od onogo što se dešava u Hrvatskoj. Sada je već redovna pojava da prilikom bilo kakvog sastanka Aleksandra Vučića sa nekim od evropskih i svetskih zvaničnika, neko od političkih aktera iza Hrvatske to negativno komentariše, po pravilu pozivajući se na devedesete godine prošlog veka. 

Tako je i Jadranka Kosor nedavno, na svom zvaničnom Tviter nalogu, kritikovala prisustvo predsednika Srbije u Sloveniji, ističući da je sramota što se on tamo nalazi. Brojni korisnici Tvitera su na to burno reagovali, poručujući joj da je "pametnije da se bavi problemima u svojoj zemlji".

 

Ipak, ono što je posebno iznerviralo Kosorovu (sudeći po blokiranju korisnika koji su joj pisali) jeste podsećanje da živi u stanu iz kojeg je isterana srpska porodica.

Jadranka Kosor
Foto: Printscreen/Twitter

Podsetimo, radi se o četvorosobnom stanu u zagrebačkom naselju Ravnice, u kojem je do 1990. živela srpska četvoročlana porodica pukovnika JNA u penziji Dobrivoja Drobca. Krajem te godine on je umro, iduće godine i njegova supruga i ostali su sami sinovi Momir i Branislav, koji je zbog tih stresova duševno oboleo. Pod pritiskom i pretnjama iz Ministarstva odbrane morali su da se isele u znatno manji stan u lošem stanju, jedva su preživljavali bez ikakvih sredstava i posla, a Branislav (26), kojem se zbog prisilnog iseljenja pogoršalo stanje, posle nekoliko godina je skočio kroz prozor sa 14. sprata. Nešto stariji Momir je ostao sam i preživljavao je od sakupljanja flaša i pomoći prijatelja. Inače Momir je bio učenik Matematičke gimnazije i veoma dobar matematičar. 

U njihov stan useljen je hrvatski ratni veteran Drago Severin, ali mu nije odgovarao pa je posle nekoliko meseci otišao dalje, a zatim ga je Ministarstvo odbrane, koje je tada vodio povratink iz emigracije Gojko Šušak, 1995. godine dodelilo Jadranki Kosor, koja se nedugo pre toga učlanila u HDZ. Do tada je sa sinom živela u jednosobnom stanu u zgradi u istoj ulici. Uskoro ga je i otkupila iako više nije bilo stanarskog prava.

O ovoj temi svojevremeno je u Skupštini Srbije govorio predsednik Saveza Srba iz regiona, Miodrag Linta.

Izvor: srbijadanas.com

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: