Hrvatski istoričar: Zapad boli što Srbin pobjeđuje u njihovom sportu
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Poznati istoričar iz Rijeke, Dr Goran Šarić često zna da svojim izjavama ustalasa javnost, a poznat je po tome što je iznuio tvrdnju da su Srbi i Hrvati isti narod, ali da ih je posvađao Vatikan.

Sada je na Facebooku izazvao veliku pažnju statusom posvećenom Novaku Đokoviću, odnosno događaju koji potresa sportski svijet posljednjih dana kada je najbolji teniser planete diskvalifikovan sa US opena jer je nanmjerno lopticom pogodio linijskog sudiju.

Status je počeo pitanjem "Da li zapšadnjake boli loptica ili Nole?".

"Tog 22. maja bila je subota i jedan dvanaestogodišnjak slavio je rođendan, veselo igrajući tenis sa prijateljima dok su mu iznad glave prolazili vojni avioni koji su više od 2 mjeseca svaki dan bombardirali njegovu zemlju. Ali on se nije plašio, kao što se nisu plašili ni svi oni građani koji su tih dana u majicama na metu dežurali na mostovima, kao što se nije plašio ni Milenko Pavlović kad se sam u neispravnom migu zaletio na NATO eskadrilu. U malom Noletu probudila se ta iskra prkosa, ona srpska potreba da se pod bilo koju cijenu stane na crtu nepravdi. Godinu dana kasnije otišao je u Minhen, u tenisku akademiju čuvenog hrvatskog trenera Nikole Pilića: 'Još tada sam znao da će Novak biti prvi' prisjećao se kasnije Pilić", piše hrvatski istoričar.

On potom podsjeća na samo neke od brojnih Novakovih sportskih uspjeha.

izvor: atv

Hrvatski istoričar: Zapad boli što Srbin pobjeđuje u njihovom sportu

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano