HRVATSKI MINISTAR TURIZMA NAJAVIO JE OTVARANJE GRANICA HRVATSKE SA BIH
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U
Poznato je koliku korist evropska privreda ima od turizma, pa stoga ministar turizma Hrvatske Gari Cappelli kaže da zemlje EU imaju veliki interes za otvaranje granica za turiste te da se o tome intenzivno razgovara.
 

U izjavi prije sjednice Vlade naveo je primjer Italije iz koje je, kako je rekao, zadnja tri dana stiglo više od sto upita budući da stanovnici te zemlje imaju rezervacije za august koje ne žele otkazati.

"Italijani se još uvijek nadaju doći u Hrvatsku. O Sloveniji, Austriji, Češkoj da ne govorimo", rekao je Cappelli dodajući da većih otkaza za juli i august nema, dok je za juni otkazano oko polovine rezervacija. Smatra da će se i ti gosti "vratiti u igru", ako se granice otvore tokom sljedeće dvije - tri sedmice.

Na pitanje novinara kako će se otvoriti granice unutar EU-a, odgovorio je da će se to uređivati bilateralno.

Dodao je kako je u planu otvaranje granice i s Bosnom i Hercegovinom.

Novinare je zanimalo i što je s CRO karticom, a ministar je odgovorio da ta kartica nije uvedena zbog "korone", već da je riječ o dugoročnom projektu.

Kazao je i kako će sutra na presici kriznog štaba biti objavljene tačne mjere za ugostiteljstvo i turizam koje su, kako kaže, više nego korektne.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano