Husić: Premijer liga BiH je završena
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Klubovi u Bosni i Hercegovini i dalje ne znaju da li će se prvenstvo nastaviti ili će, po drugoj opciji, ono biti okončano po trenutnom plasmanu na tabeli. Neki bi da se nastave, neki da se prekine, a neki su i suzdržani. Konkretno, banjalučki Borac, Sarajevo, Zrinjski i Mladost DK žele da se prvenstvo prekine, dok iz Želje, Tuzla Citya, Čelika i Širokog Brijega ne žele ni da čuju za takav epilog. Velež i Sloboda su suzdržani, tako da su klubovi 50-50 za nastavak, odnosno prekid prvenstva.

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine je po posljednjem zasjedanju težište odlučivanja prebacio na klubove, a alfa i omega Tuzla Citya Azmir Husić tvrdi da odluka više nije ni na klubovima, te da se ona već zna, a to je prekid prvenstva.

"Premijer liga BiH je završena. Sve je dogovoreno još prije 15 dana. Gotova priča, to je to. Nekim ljudima i klubovima trenutno stanje na tabeli odgovara, ispoštovan je i nacionalni ključ, svi zadovoljni… Barem većina. Evo ja to otvoreno prvi put kažem. Mnogi drugi to isto znaju, ljudi se boje da pričaju, ali sve će biti jasno za nekih petnaestak dana i vidjet ćete da sam bio u pravu", govori Husić u razgovoru za SCsport, koji je dodao da je glavni problem banjalučki Borac. 

"Problem je Borac. Njih je, prije prekida, zapala pozicija na tabeli koja im odgovara kako bi izašli u Evropu i to je suština cijele priče. Tamo je rasulo već neko vrijeme, igrači Borca u proljetnom dijelu sezone nisu dobili ni marke, znaju da ne bi mogli ostati na četvrtom mjestu da se sezona nastavi i učinili su sve kako bi se prvenstvo sada zaključilo. Postojale su i neke inicijative da se barem Kup odigra do kraja, ali naravno da se ni to neće desiti. Zapitajte se zbog čega, odnosno koga, sve to se radi".

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano