I VI STE KRIVI, A ĆUTITE! NOVAK JE ZBOG NJIH PROŠAO PAKAO: Izdali SRAMNO saopštenje, šampionu ni ime nisu spomenuli!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Više su vodili računa o tome kako će izgledati raspored mečeva na Australijan openu, nego činjenici da je najbolji teniser sveta i devetostruki osvajač turnira deportovan.

Ne prestaju da stižu reakcije nakon što je Novak Đoković izgubio na sudu. Poznato je kada će napustiti Australiju, a najbolji teniser sveta bio je predmet naslađivanja ministra Aleksa Houka koji mu je ukinuo vizu, kao i premijera Australije Skota Morisona, koji je rekao da je "sada vreme da uživamo".

Posle nespretnog saopštenja ATP o Đokoviću, sada se Teniska asocijacija Australije pošteno obrukala!

Po završetku suđenja, u Novakovu odbranu su stali Nik Kirjos i Vasek Pospišili, ali ne i "Tenis Australija", organizator Australijan opena, na čijem čelu se nalazi Krejg Tili.

Ova organizacija, koja je u dobroj meri kriva za komplikovanje Đokovićeve situacije u toj zemlji, izdala je vrlo šturo saopštenje u kojem se više vodi računa o rasporedu mečeva na Australijan openu, nego činjenici da je najbolji teniser sveta i devetostruki osvajač turnira deportovan.

 

"Tenis Australija poštuje odluku Federalnog suda. Prema pravilima grend slema, mesto 1. nosioca u žrebu je popunjeno 'laki luzerom'. Ažurirani raspored mečeva za ponedeljak 17. januar možete da pogledate ovde. Radujemo se takmičarskom i uzbudljivom Australijan openu i želimo svim igračima puno sreće", napisali su na društvenim mrežama.

Upravo je "Tenis Australija" zapetljala čitav proces, pošto su se po ukidanju Đokovićeve vize pojavljivale brojne informacije koje su ukazivale na to da za dobijanje medicinskog izuzeća nije dovoljno da igrač preleži korona virus, kao što se isprva tvrdilo.

Upravo je to bio slučaj sa Novakom Đokovićem, koji je potom dobio validno medicinsko izuzeće. Ipak, u sve su se upetljale australijske vlasti koje nisu marile ni za prvobitnu odluku suda u korist Đokovića...

Za to vreme, Aliz Korne je osramotila sve druge tenisere, jer nisu stali u odbranu Đokovića...

Izvor: mondo.rs

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano