"IGRIŠTA SE VRAĆAJU U ŽIVOT" -OC Jahorina daje 10,4 miliona KM za osnježavanje „Igrišta“

Kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, predviđeno je da ponuđač uradi idejno rješnje za pomenuti sistem, idejni projekat sa studijom opravdanosti, da isporuči visokopotisni cjevovod za transport vode od jezera do svih mašina za proizvodnju snijega, te lanser za proizvodnju vještačkog snijega. 

Pored toga, planiraju kupiti i dodatnu robu, odnosno popularni „kvad“ za koji zahtijevaju da može postići maksimalnu brzinu do 90 kilometara na čas. 

Nabavka je po sistemu „ključ u ruke“ i nije podijeljena na lotove. 

Da bi dobio ovaj posao ponuđač mora dostaviti i spisak izvršenih ugovora iste ili slične prirode u posljednjih pet godina, a pod istim i sličnim poslovima se podrazumijeva izgradnja sistema za osnježavanje u ski-centrima.

Podsjetimo, kako je CAPITAL ranije pisao OC „Jahorina“ isplanirao je da u izgradnju ski-centra „Igrišta“ uloži 32 miliona maraka u iduće tri godine, a da taj novac obezbijedi zaduženjem putem prodaje akcija. 

Objavljeno je i da je italijanska kompanija „Leitner“ najbliža poslu oko obnove i izgradnje tog ski-centra.

Kada je riječ o kompaniji „Leitner“ treba napomenuti da po pitanju radova i investicija oni gospodare Jahorinom.

Nakon što su izgradili gondolu „Javor-Partizan“ vrijednu 16 miliona maraka, gradiće i žičaru „Rajska dolina“, za koju će im biti plaćeno 17 miliona KM.

Portal CAPITAL je i polovinom prošle godine objavio da je Vlada Republike Srpske donijela odluku kojom je OC „Jahorina“ dala na upravljanje „Igrišta“ na period od 30 godina, bez naknade. 

Ski-centar „Igrišta“ nekada je bio jedan od najvećih ski-centara, ali je godinama unazad uništavan i devastiran. Imovina na samom skijalištu je pokradena, poskidane su žice i koturovi na ski-liftovima, elektromotori, ski-oprema te devastirani gotovo svi objekti. Hotel „Panorama“ prodat je i pretvoren u svadbeni salon.

CAPITAL: Bojana Ninković

 

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: