Ilonka (107) je NAJSTARIJA Srpkinja: Ovo je njen recept za dugovječnost

Baka Ilonka Kovač danas puni 107 godina, i ona je zvanično najstarija stanovnica Novog Sada i Srbije.

Super baka je postala prava atrakcija kada je punila 104. godina, a tom prilikom izjavila je rečenicu koja je obišla sve društvene mreže.

– Kad sam napunila 100 godina, rekla sam mu: ‘Do sad sam ja to radila, a sad sam spremaj svoju sobu! – nasmeijala je sve tada Ilona Kovač jer su reči bile upućene njenom sinu osamdesetogodišnjaku.

https://twitter.com/MarkoTucakov/status/1448914105256103937

Rođena je u Bačkoj Topoli, u vojvođansku prestonicu došla je sa 16 godina, i od tada živi u novosadskom naselju Satelit.

Baka Ilonka je rođena u Bačkoj Topoli, a u Novi Sad je došla sa 16 godina. Danas živi na Satelitu. Sin je neženja i živi s njom. Od ćerke je dočekala i čukununuka, međutim, niko od njih ne živi u Novom Sadu.

Za nju će u nedjelju, kao i svake godine, biti služena misa u novosadskoj crkvi Imena Marijinog, gde još uvek redovno dolazi na misu sa Satelita, gde stanuje.

– Uvijek sam živela skromno, pa i danas, ne pijem čak ni kafu. I treba uvek mnogo raditi, biti u pokretu. Ja sam celog života mnogo radila, noću kad nisam mogla da spavam, vezla sam ručne radove. I danas obrađujem svoju malu baštu, niko mi ne pomaže.

Usisam, ispeglam, kuvam, veš ne stavljam u mašinu, perem na ruke… Jeste teško, ali sve uradim sama. I ja se čudim kako toliko dugo živim. Više puta sam osetila da je došao kraj, ali, evo, i dan-danas sam tu. Nikad se ne zna unapred, to je trenutak u kojem se nešto dogodi ili ne” priča baka Ilonka, prenosi Alo.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: