Intervenisala policija u doboju: Problemi na nekoliko biračkih mjesta

U Doboju su otvorena sva biračka mjesta za glasanje na lokalnim izborima na kojima građani biraju između 85 političkih subjekata, rečeno je u Gradskoj izbornoj komisiji (GIK).

Predsjednik GIK Nenad Paleksić rekao je novinarima da su biračka mjesta otvorena u 7 časova, ali da je u manjem broju bilo do 15 minuta kašnjenja.

On je naveo da je prijavljen problem u nekoliko biračkih mjesta sa posmatračima pojedinih političkih subjekata koji su u velikom broju došli do biračkih mjesta i onemogućili članovima biračkih odbora da počnu normalno da rade.

"Nekoliko njih je ušlo na silu, ne prateći red i instrukcije, pa je morala intervenisati i policija", rekao je Paleksić i naveo da je riječ o biračkim odborima Tekućica, Suvo Polje i Boljanić.

Prema njegovim riječima, Narodni pokret za Banjaluku povukao je svoje članove iz biračkih odbora.

On kaže da je red uspostavljen od 7 časova.

Paleksić je napomenuo da je svim posmatračima dozvoljeno prisustvo, ali da se mora poštovati red i preporučene epidemiološke mjere.

Pravo glasa ima 62.475 glasača, i to 60.681 redovan, 1.303 putem pošte, 160 posredstvom mobilnog tima i 131 na nepotvrđenim listićima, koji će moći da glasaju na 106 redovnih biračkih mjesta, a formirana su dva mobilna tima, te po jedan kovid tim i jedno biračko mjesto za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima.

Paleksić je precizirao da je za glasanje u kovid tim prijavljen 41 glasač.

Građani će gradonačelnika birati između kandidata SDS-a Cvijana Filipovića, kandidata SNSD-a Borisa Jerinića i kandidata SP-a Srđana Todorovića.

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: