Ipak je kraj!

Doublelift, koji je najtrofejniji igrač uz Bjergsena, najavio je da se povlači iz profesionalnog bavljenja LOL-om. Dvadesetsedmogodišnji veteran je prešao trnovit put i od klinca bez uspjeha starog 17 godina postao je jedno od najvećih imena u istoriji organizacije.

 

"Postati profesionalni igrač Lige bio je način na koji sam upoznao pravog sebe", rekao je Doublelift. “Bilo je to moje ponovno rođenje, šansa da budem osoba kakva sam oduvijek želio biti. Htio sam biti ponosan na sebe i svoj naporan rad, ne srameći se svoje strasti prema igranju. ", navodi Doublelift.

 

Doublelift je započeo karijeru u CLG-u 2011. Iako je usput naišao na neke prepreke, iskričavi marksman brzo je postao jedan od igrača o kojima se najviše razgovaralo u sjevernoameričkoj bazi navijača.

 

Na početku svoje karijere, međutim, izgubio je mnogo puta i gotovo je ispao nakon Ljetnjeg Splita 2014. - CLG je zamalo izgubio od "Curse Academy-a" tokom proljećnih promo serija NA LCS 2015. godine. Ali sljedećeg ljeta Doublelift je podigao svoje prvo od mnogih LCS prvenstva.

 

Nakon što je s CLG-om pobijedio u playoff-u za ljetni Split NA LCS 2015., Doublelift je tri puta promijenio ekipu. Potpisao je ugovor s TSM-om 2016. godine, pridružio se Team Liquidu 2018. i konačno se vratio u TSM za ljeto 2020. godine , gdje je osvojio svoje posljednje LCS prvenstvo. Na kraju je podigao LCS trofej sedam puta u svojoj karijeri i tokom posljednjih pet godina svake je godine učestvovao na Worlds-u.

 

Doublelift je nesumnjivo jedan od najuspješnijih igrača u istoriji NA, iako je često bio izložen kritikama zbog BS-a i toksičnosti. Svu sreću u nastavku pro karijere u coaching-u ti želimo.

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: