ISKORISTIO ĐOKOVIĆA: Teške optužbe na račun Federera – ne vredi ni za 50 na svetu!

Rodžer Federer nije se vraćao na teren po nastavku teniske sezone, koja je prekinuda u martu početkom pandemije korona virsa, a nastavljena letos Mastersom Sinsinati odigranim u Njujorku.

Jedan od onih koji je vrlo kritički nastrojen prema Švajcarcu je nemački trener Dirk Hordorf, koji je optužio Švajcarca da je uticao na novi sistem bodovanja, koji pomaže igračima koji nisu igrali turnire po nastavku sezone. Promena se dogodila pošto su Novak Đoković i Vasek Pospišil osnovali Uniju tenisera, a veteran je to iskoristio da realizuje svoje ideje u starom udruženju.

 
 

- Federer je uticao da se promeni model bodovanja kako bi sebe zaštitio. To je neodgovorno i prilično nepošteno. Feder koristi poziciju i uticaj koju ima u veću igrača. Ja ovo kažem bez ustezanja, to se mora reći: Rodžer Feder ne bi bio ni među 50 na svetu da pravila nisu promenjena – jasan je Hordorf u izjavi za podkast portala Tennnisnet.

Podsetimo, Asocijacija profesionalnih tenisera (ATP) objavila da će novi sistem bodovanja, usvojen u julu ove godine ostati na snazi do 8. marta 2021. Novak Đoković je završio 2020. godinu kao ubedljivo prvi na ATP listi i upravo u martu bi trebalo da prestigne Federera na prvom mestu po broju sedmica provedenih na čelu teniskog karavana.

 

srbija danas

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: